5 tips om jouw hardloopdoel te bereiken

Door Runnersworld Nederland - 26 februari 2024 - Hardloop motivatie , Hardloopaccessoires , Hardloopkleding , Hardloopschoenen


Sta aan de startlijn van jouw hardloopavontuur en bereid je voor op succes met Runnersworld. Door de juiste gear te gebruiken wordt hardlopen nog leuker. Met de juiste gear voorkom je onnodige blessures en pijntjes, waardoor je meer motivatie ervaart om extra meters te maken tijdens je hardloopsessies. Gear up for Greatness met deze 5 tips en geef jezelf een voorsprong om jouw hardloopdoelen te realiseren.

1. Hardloopdoelen op een rij zetten
Voordat je aan je hardloopavontuur begint, is het essentieel om je doelen helder te definiëren. Of je nu streeft naar een bepaalde afstand, snelheid of gewoon regelmatig hardlopen, het is altijd goed om je doelen op te schrijven. Maak ze specifiek, meetbaar en haalbaar. Met behulp van het Runnersworld hardloopschema kun je eenvoudig een training kiezen die bij jou past

Hardloopschema

2. Doe een loopanalyse bij Runnersworld
Het is altijd handig om een loopanalyse te laten doen. Het doel van een loopanalyse is inzicht te krijgen in de manier waarop je rent en beweegt tijdens het hardlopen en eventuele problemen of afwijkingen in je loopstijl te identificeren. In alle Runnersworld winkels kun je zo’n loopanalyse laten uitvoeren om te bepalen welke hardloopschoen het beste bij jou past.

Tijdens een loopanalyse bij Runnersworld stellen we vragen over hoe vaak je hardloopt en welke hardloopdoelen je voor jezelf hebt gesteld. Je kan je voorstellen dat een hardloper die elke dag traint andere hardloopschoenen nodig heeft dan iemand die twee keer per week loopt. Daarnaast kijken we ook naar je oude hardloopschoenen, waaruit we veel informatie over je hardloopstijl kunnen halen. Aan de hand van de slijtage van zowel de buiten- als binnenzool van je oude hardloopschoenen kunnen we vaak eenvoudig zien of je landt op je hak of voorvoet tijdens het hardlopen.

Nu begint de echte loopanalyse. Er worden video van je looptechniek gemaakt met verschillende hardloopschoenen. Dit gebeurt op een loopband in een van onze Runnersworld winkels. Aan de hand van onder andere jouw landing, voetafwikkeling en pasfrequentie bepalen we samen met jou welke hardloopschoenen het beste bij jou passen. Maak vandaag nog jouw online afspraak om een loopanalyse te doen bij Runnersworld. Zo zorg je ervoor dat je fijn en comfortabel kunt blijven (hard)lopen.

Maak online een afspraak voor loopanalyse

3. Investeren in de juiste hardloopschoenen
Nadat je een loopanalyse hebt gedaan bij Runnersworld, is het nu tijd om je nieuwe hardloopschoenen uit te kiezen. Investeer in goede hardloopschoenen die passen bij jouw loopstijl en voettype. Onze medewerkers in de winkels kunnen je deskundig en persoonlijk advies geven tijdens het aanschaffen van je nieuwe hardloopschoenen. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening mee moeten houden bij het kopen van je nieuwe schoen:
• pronatie
• demping
• ondergrond
• de juiste maat

Een voorbeeld van goede hardloopschoenen zijn de ASICS Novablast 4. Deze schoenen zijn licht en voorzien van het FF BLAST PLUS ECO-schuim, wat zorgt voor een zachtere, energiekere loopervaring. Als je liever aan trailrunning doet, zijn de Brooks Cascadia 17 trailschoenen iets voor jou. Deze schoenen hebben extra functies zoals meer tractie, rotsplaten en een stabiel ontwerp, zodat je het meeste uit elke avontuurlijke kilometer haalt. Comfortabele en goed passende hardloopschoenen in combinatie met andere hardloopartikelen zoals goede hardloopsokken , verminderen het risico op pijntjes en blessures en het maak hardlopen nog leuker. Bekijk ook de hardloopschoenen van Adidas, New Balance, ON, Saucony en HOKA .

Shop hardloopschoenen

4. Zorgt dat je de juiste hardloopkleding draagt
Om je hardloopdoelen te bereiken, is het niet alleen belangrijk om te denken aan de juiste hardloopschoenen, maar ook aan geschikte kledingstukken. Begin met een basislaag of hardlooptop gemaakt van ademend materiaal, zodat zweet effectief wordt afgevoerd en je lichaam koel blijft. Daarbovenop kun je een hardloopshirt en een tussenlaag dragen, vooral als het buiten koud is.

Denk ook aan onderkleding zoals een hardloopbroek of short en eventueel een hardloopjas voor bescherming tegen wind en regen. Comfortabele kleding is essentieel voor een aangename loopervaring.

Shop hardloopkleding

5. Essentiële Hardloopaccessoires
Naast hardloopschoenen en kleding kunnen accessoires je hardloopervaring verbeteren. Overweeg items zoals een hardloophorloge voor het bijhouden van je prestaties. Als je doel is om langere afstanden te gaan hardlopen, is het raadzaam een compacte hardlooprugzak aan te schaffen. De Nathan Quick Start 3L rugtas biedt voldoende opbergruimte voor hydratatie, voeding en andere benodigdheden, zodat je onbezorgd kunt genieten van je run, zelfs op de meest uitdagende routes. Je smartphone meenemen? Het is handig om een sportarmband te hebben waar je je telefoon veilig in kunt opbergen.

Shop hardloopaccessoires

De weg naar greatness begint met de juiste gear. Bekijk hier het assortiment van Runnersworld en vergeet niet om een afspraak te maken voor je loopanalyse bij een van de Runnersworld winkels.