NEW BALANCE

NEW BALANCE
De geschiedenis van het multi-sports brand New Balance is in 1906 in Boston begonnen en staat direct in verbinding met één man: De toen 33-jarige Engelse immigrant William J. Riley. Riley had zichzelf als schoenmaker het doel gesteld om mensen met voetproblemen, door de fabricatie van steunzolen en speciaal gemaakte schoenen, te helpen. Het idee om steunzolen te produceren en zijn bedrijf de naam New Balance te geven is ontstaan, toen Riley kippen aan het observeren was in zijn tuin. Hij raakte gefascineerd door het feit dat kippen met 3 klauwen aan hun voet, in staat waren om het evenwicht te bewaren - de balance - en gebruikte dit voorbeeld. Riley’s steunzolen waren gebaseerd op een model met 3 klauwen, dit werd verfijnd met zijn kennis van de menselijke voet.
Sinds de jaren 50 maakt New Balance hardloopschoenen en het is één van de meest populaire hardloopmerken ter wereld. Het merk heeft haar eigen fabrieken, designers en schoenenmakers in dienst in Engeland en de Verenigde Staten. Met alle kennis die er is opgedaan heeft het zich in honderd jaar ontwikkeld in sporten als running, voetbal, lifestyle, baseball, golf, tennis, cricket en lacrosse. New Balance is in Nederland onder andere de kleding- en schoenen sponsor van de Marathon van Rotterdam en sponsor van bekende lopers als Lisanne de Witte en Michel Butter. Wereldwijd is New Balance bekend van de marathons van London, Rome en Sevilla en vanaf 2017 van de grootste marathon van dit moment – die van New York City.
New Balance hardloopschoenen zijn uitermate geschikt voor een breed lopers publiek. Alle modellen zijn uitgerust met een comfortabele demping onder voorvoet en hiel. Dankzij het gebruik van lichtere materialen zijn alle schoenen gereduceerd in gewicht zonder dat er concessies zijn gedaan aan de kwaliteit van het materiaal.
DUURZAAMHEID
New Balance wil bijdragen aan een schonere toekomst, daarbij hebben ze een aantal concrete doelen gesteld. In 2025 willen ze 100% eco-leer gebruiken en 50% gerecycled polyester; 100% hernieuwbare energie gebruiken; het gebruik en afvoer van gevaarlijke chemicaliën helemaal stoppen; geen afval meer naar de moeten stortplaats brengen. Daarbij heeft New Balance al enkele duurzaamheidspunten geïmplementeerd, zoals de standaard schoenendozen die zijn gemaakt van 100% gerecycled karton en het gebruik van duurzame materialen die te herkennen zijn aan het Green Leaf logo.