It's Your Run - Het verhaal van Rene

Door Runnersworld Nederland - 30 augustus 2022
It’s Your Run.

Ben jij een beginnende hardloper? Of juist die ervaren hardloper die al jaren geniet van elke kilometer? Brooks is er voor iedereen. Hardlopen doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Loop jij lekker met oortjes in op dé perfecte afspeellijst vol opzwepende muziek of juist met een inspirerende podcast? Ben jij die loper die op elke stap let en ademhaling in de gaten houd? Of juist die loper die gewoon lekker comfortabel de weg op gaat om te genieten van de omgeving? Wat voor type hardloper je ook bent, het is jouw loop! En Brooks helpt jouw mee om je eigen persoonlijke doelen voor elkaar te krijgen!

Wij van Runnersworld zijn benieuwd hoe 3 leden van het Brooks Run Happy Team ‘Its your Run’ ervaren en het persoonlijke verhaal hierachter horen!

Lees hier ook de persoonlijke verhalen van Petra & Lizzy

Rene is tegenwoordig een fanatiek hardloper! Hij geniet van elke run en plezier hebben is het belangrijkste! Zelf is hij ooit ook begonnen met een schema voor beginners om het verantwoord en verstandig op te bouwen. Zijn advies? Bouw het langzaam op. Rene ging van een totaal niet sportief persoon naar een hardloper die inmiddels 4 marathons heeft gelopen. Wij vroegen naar zijn ‘Its Your Run’.

Hoi Rene, leuk dat wij jou wat vragen mogen stellen over onze favoriete bezigheid: hardlopen! Iedereen is een keer begonnen met hardlopen. Met welke reden ben jij begonnen met hardlopen?

Nadat ik in 2010 eens een poging had gedaan, ben ik in 2012 echt serieus gestart met hardlopen. In de periode daarvoor ben ik van Nijmegen naar Enschede verhuisd. Maar mijn werk zat nog steeds in Nijmegen. Waar ik eerst elke dag met de fiets ging, moest dat nu met de auto. Omdat ik toch graag in beweging wilde blijven ben ik begonnen met hardlopen!

Wat voor persoonlijk advies zou jij geven aan alle beginnende hardlopers?

Mijn advies? Bouw het vooral rustig op voor jezelf. Stel jezelf niet te veel eisen. Verplicht jezelf echt niet om je meteen in te schrijven voor een hele marathon. Beweeg voor je plezier als startende hardloper, niet meteen voor de resultaten!

Wat betekent ‘Its Your Run’ voor jou in het dagelijkse leven?

Kijk niet naar wat andere mensen allemaal hebben of hebben bereikt, wat jij misschien nog niet hebt. Wees trots op wie jij zelf bent en welke doelen jij al zelf hebt bereikt!

Hoe ervaar jij het ‘Run Happy’ gevoel?

Vooral wanneer ik ga hardlopen in een mooie omgeving zoals in de natuur, maar ook in de stad, loop ik graag. Ik kan dan tijdens het hardlopen helemaal op gaan in het lopen. Maar ook ervaar ik dit gevoel wanneer ik gewoonweg aan het hardlopen ben. Vroeger op school werd ik als laatste gekozen en kijk nu eens wat ik allemaal kan en doe!

Heb jij een persoonlijke voorkeur voor lopen op de weg of de onverharde bospaden?

Zelf ben ik iemand die vooral op de verharde wegen loopt. Het is gemakkelijk, ik stap de deur uit en kan meteen van start gaan met hardlopen, zonder reistijd. De afgelopen periode ben ik wel steeds wat vaker naar natuurgebieden geweest om daar te genieten van de trails. De Nederlandse natuur is heerlijk om doorheen te rennen.

Heb jij afleiding nodig? Bijvoorbeeld muziek luisteren of samen met een loopmaatje rennen?

Graag loop ik bijna altijd alleen en dan het liefste met mijn koptelefoon op. Toen ik begon met hardlopen was dit altijd met puur muziek op. Sinds een jaar of drie is dit veranderd. Nu luister ik alleen nog maar naar inspirerende podcasts tijdens het hardlopen.

Wat is jouw favoriete afstand en hoe motiveer jij jezelf?

Wanneer ik aan het trainen ben loop ik het liefste afstanden tussen de 10 en 18KM. Wanneer er hardloopwedstrijden zijn vind ik het leuk om een halve marathon te lopen. Mijn motivatie houd ik vast door te zorgen om altijd ergens ingeschreven te staan! Zo is er altijd een goede reden om te blijven trainen.

Noem jouw top 3 locaties waar elke hardloper volgens jou eens geweest moet zijn?

Heb je de kans? Ga zeker eens hardlopen in een wereldstad. Bekijk de stad eens door de ogen van een hardloper. Zo genoot ik ervan om bijvoorbeeld dwars door Parijs heen te rennen. Daarnaast raad ik iedereen aan om eens over het strand te gaan hardlopen. Niets is zo lekker om een rondje te doen over het strand of langs de zee. En vergeet de bospaden niet. Misschien heb je zelfs wel geluk om wat wilde dieren te spotten.

Wij zijn erg benieuwd wat jouw favoriete Brooks hardloopschoenen zijn. En vertel ons waarom andere hardlopers juist die schoen eens moeten proberen bij een winkel van Runnersworld?

Mijn eigen favoriete Brooks schoen is de Ghost. Perfect voor zowel mijn korte en lange afstanden. Deze schoen zit erg lekker en comfortabel. Voelt ook lekker stevig aan en heb ik afgelopen april nog de marathon van Enschede op gelopen.

Bedankt voor je tijd Rene! Run Happy!