Het favoriete hardloopevenement van Mark Brok uit IJsselstein

Door Runnersworld Nederland - 18 november 2022
Mark is na een lange voetbalcarrière in 2005 begonnen met hardlopen en al snel afstanden gaan hardlopen van 10 km en meer. Hij loopt nu zo’n 3 tot 4 keer per week en heeft zich sinds enkele jaren aangesloten bij BodyRun, een leuke hardloopgroep in IJsselstein. Hij dacht altijd dat hardlopen een individuele sport was maar ontdekte bij zijn loopgroep de saamhorigheid en gezelligheid. Gezamenlijk naar hardloopevenementen of gezellige hardloop-weekendjes; het is nu niet meer weg te denken uit zijn leven.

In al die hardloopjaren heeft hij diverse marathons gelopen in binnen- en buitenland en sinds een jaar of 3 is hij gevangen door het trailrun-virus. Inmiddels heeft hij ook al enkele trailruns in het buitenland gelopen zoals de Montafon total trail en Gross Glockner Ultra Trail. Ook voor aankomend jaar staat er een buitenlandse trailrun op het programma; de Zugspitze trail (68 km). De combinatie van af en toe een wegwedstrijd en dan weer een trailrun vindt hij het leukst.

Zijn eerste trailrun was de Nighttrail Utrecht in 2019. Dat was een leuke ervaring; een verrassende trail in het donker. Na afloop was er, naast een voldaan gevoel, ook een afterparty compleet met DJ in de gezellige ambiance van de skihut van Skipiste Nieuwegein.  Nu loopt hij op 26 november 2022 voor de 2e keer deze night trail (welke inmiddels de Runnersworld Utrecht Night Trail heet). “Lekker in eigen omgeving, mijn favoriete evenement”, aldus Mark.

Deze Nighttrail wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Lopers kunnen kiezen tussen een 7,5 km en een 15 km over een afwisselend parcours met steile klimmetjes en langere vlakke stukken over donkere paden. Het blijft een Nighttrail dus men loopt in het donker en iedereen moet voor eigen verlichting zorgen. Lopen in het donker met een hoofdlamp maakt het extra spannend. Het leuke van de Nighttrail is dat het hele gezin mee kan doen. Want naast de trail afstanden wordt er ook een 5 km Funrun en een 10 km prestatieloop georganiseerd over een vlak parcours.

Een groot deel van de inschrijfgelden gaan naar de stichting Hartekind.

Voor meer informatie over deze leuke loop (en voor inschrijving) kun je terecht op de website

 www.nighttrail.nl