Runnersworld Utrecht Night Trail Run


Runnersworld Utrecht Night Trail Run

Op vrijdagavond 24 november 2023 organiseren BodyRun en IJ-Run samen voor de vierde keer de RW Utrecht Night Trail Run. In het donker hardlopen met een hoofdlamp op over onverlichte paden en daarbij ook nog een deels glooiend parcours afgewisseld met felle klimmetjes. Hoe spannend kan het zijn?

Daarnaast wordt er een 5 kilometer “Fun Run” georganiseerd. De Fun Run is voor de hele familie een leuke belevenis! Een laagdrempelige loop in het donker, met een geheel verhard parcours. Je loopt een achtje over en langs de Nedereindseplas. Een bijzondere route van 5 km. Ideaal voor de beginnende hardlopers, ervan uitgaande dat je 5 km in 1 uur kunt hardlopen. De 10 km run is vrijwel geheel vlak en verhard maar wel in het pikkedonker. De deelnemers zorgen zelf voor de verlichting!

En dan natuurlijk nog een spetterende afterparty die tot 12 uur doorgaat en verzorgd wordt door Skipiste Nieuwegein.

Laatste nieuws!

De voor-inschrijving sluit op donderdagavond om 23.59 uur.
Dag-inschrijving kan op vrijdag 24 november vanaf 18.15 uur en kost 5 euro extra.
Er kan dan alleen digitaal betaald worden.

Schrijf je hier in!  

Lees hier het blog van Mark Brok uit IJsselstijn over zijn ervaring tijdens de Nighttrail 

Live uitslagen Utrecht Night Trail Run

Foto's Utrecht Night Trail Run

 
Start/finish locatie

De Skispiste Nieuwegein ligt aan de Nedereindseweg 501a, 3546 PM Utrecht. Er zal EHBO aanwezig zijn en men kan gebruik maken van een gemengde omkleedruimte. De spullen kunnen daar onbewaakt en op eigen risico blijven liggen. Er is beperkt parkeerplek dus carpoolen of op de fiets komen wordt gewaardeerd. De Horecagelegenheid is geopend tot 23.59 uur. De startnummers kunnen worden opgehaald op de dag zelf, tijden worden nog via de mail gecommuniceerd. De startnummers liggen op de dag van het evenement bij de Skispiste voor je klaar.

 
Verlichting

Alle hardlopers verlichten de route doormiddel van een verplichte hoofdlamp. We lopen met elkaar in het donker. Met fluorescerende pijlen en linten wordt de route goed aangegeven! Voel je vrij om met feestelijke verlichting te lopen. Wie weet win jij nog een prijs voor de mooist verlichte persoon!

 
Leave nothing but foot prints

Dit evenement loopt door een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Het event is beker arm. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken bij de waterpost.

Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking.

 
Stichting Hartekind

Hardlopen voor een goed doel! Een groot deel van de opbrengsten gaat naar Stichting Hartekind, bij de inschrijving is er de mogelijkheid voor een extra donatie.

Zien wij jou aan de start op vrijdagavond 24 november? Beleving staat tijdens deze run voorop! Je kunt je hier inschrijven. Wacht niet te lang, want er zijn slechts 500 startbewijzen beschikbaar!

 
Ontstaan van de Night Trail Run Utrecht

Marsel Wiegand Bruss, eigenaar van hardloopschool BodyRun uit IJsselstein liep eens een Night-trail en dacht 'waarom zoiets niet onder de rook van Utrecht organiseren, in plaats van de meer voor de hand liggende gebieden?'. Toen hij Martijn van Veenendaal van stichting IJ-Run benaderde en hem zijn ideeën voorlegde hoefde Martijn niet lang na te denken. Doordat Martijn met zijn stichting verschillende loopevents organiseert kon hij zich al snel een voorstelling maken van het idee.. Bovendien zijn Martijn en Marsel zelf fanatieke hardlopers en daarbij is het trailrunning hen ook niet vreemd. Onder de rook van Utrecht moet je toch iets creatiever te werk gaan om een leuke route te vinden, maar het is gelukt om verschillende leuke routes uit te zetten. Samen met John van der Linden en Marcel van Vliet organiseren zij op 24 november de 4e RW Utrecht Night Trail Run.

 
 
Praktische informatie

Adres: Skispiste Nieuwegein. Nedereindseweg 501a, 3546 PM Utrecht.

Onderdelen 2023
De Body Business Trail & WHY Search Trail 
Het parcours is grotendeels onverhard en onverlicht. De routes lopen deels langs de Nedereindseplas en over de berg langs de skipiste, waardoor er ook enkele hoogtemeters in zitten. De routes gaan over schelpen/grind paden, grasstroken en over modderige (MTB) paden. Het parcours kan zowel met trail- als normale hardloopschoenen worden gelopen. Wel adviseren wij trailschoenen met demping i.v.m. de ondergrond van de paden. Voor deelname aan de trails moet je minimaal 12 jaar zijn. 

De Runnersworld Fun Run
Dit is een geheel verhard parcours waarbij je in een achtje over en langs de Nedereindseplas loopt. Deze Fun Run is voor de hele familie ervan uitgaande dat je 5 km in 1 uur kunt hardlopen.

De Podozorg prestatieloop
Dit is een geheel verhard parcours waarbij je in een achtje over en langs de Nedereindseplas loopt en een deel door het Nieuwegeinse park. 

Aantal kilometer en kosten
De Runnersworld Fun Run ca 5 km verhard kosten € 10,- | Starttijd 21.00uur
De Body Business Trail ca 7,5 km kosten € 10,- | Starttijd 19.20 uur
De Podozorg presatieloop ca 10 km verhard kosten € 12,50 | Starttijd 19.00 uur
De WHY Search Trail ca 15 km kosten  € 15,- | Starttijd 19.15 uur

Routes
Er zijn verschillende trailrun routes die over paden en heuvels gaan met af en toe een fel klimmetje rondom de skipiste en ver daarbuiten. De 5 km Fun Run gaat om de Nedereindse plas en is nagenoeg vlak en verhard. Dit jaar hebben we een 10 km over vlak parcours toegevoegd.

Het tijd wordt door middel van een chip geklokt en er is een prijsuitreiking, maar de beleving staat voorop. De Fun Run heeft zelfs een prijs voor de mooist verlichte persoon. Na afloop zorgt Skipiste Nieuwegein voor spetterende afterparty met DJ en een gezellige winter BBQ met winterse drankjes.

Inschrijving annuleren/wijzigen
Startbewijzen kunnen niet geannuleerd worden, wel kun je je startbewijs aan een andere loper overdragen. Je startbewijs met chip kun je overdragen aan de andere loper, je dient dan zijn gegevens en je startnummer door te geven aan IJrun.

Helpen als vrijwilliger?
Wil jij op de avond of tijdens de voorbereidingen als vrijwilliger helpen? Stuur dan een mail naar info@ijrun.nl.

Meld je hier aan  

Sponsoren