Werken Herzog compressiekousen nu echt?

Door Runnersworld Nederland - 15 oktober 2023 - Evenementen , Hardloopblessures , Hardloopsokken , Herstel na hardlopen
Er is niks fijner dan het gevoel van fit worden. Je hebt de smaak te pakken, je raakt in vorm en je kilometertijden bewijzen dat je vooruit gaat. Heerlijk! Tot je langzaam last krijgt van wat kleine pijntjes tijdens het hardlopen… Misschien herken je het wel: stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen. Tijdens het hardlopen krijgen je kuiten heel wat te verduren. Kunnen Herzog compressiekousen dit soort blessures voorkomen? En wat maken die kousen met dat karakteristieke H’tje op het scheenbeen nou toch zo uniek?Stijve kuiten, wees alert
Misschien heb je het al wel eens gehoord… Bij elke landing tijdens het hardlopen vang je tot 3 keer (!) je eigen lichaamsgewicht op. Je kunt je voorstellen dat een ongetraind lichaam moet wennen aan deze impact. Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat je lichaam een beetje extra hulp nodig heeft. Door het dragen van compressiekousen tijdens het hardlopen kun je je kuitspieren ontlasten. Wel is het belangrijk dat je secuur kijkt voor welk merk compressiekousen je gaat. Er zit namelijk heel wat verschil in kwaliteit. Veel fanatieke amateurlopers en topsporters kiezen bewust voor Herzog kousen. Waarom? Waarin zit het verschil met andere merken?

De medische precisie van Herzog
De kousen van Herzog hebben een officieel medisch certificaat (MDR). Dit keurmerk toont aan dat iedere claim die over het product wordt gedaan, wetenschappelijk is aangetoond. Je hebt bij Herzog dus te maken met een betrouwbaar product. Daarnaast weten ze bij Herzog als geen ander dat elke hardloper uniek is. Een slanke marathonloper met schoenmaat 42 heeft immers andere kuitcontouren dan een gespierde loper met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical heeft daarom een uniek opmeetsysteem waarbij de confectiemaat wordt bepaald op basis van 6 meetpunten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben je er dus altijd van verzekerd dat de compressie op jouw benen is afgestemd. Veel andere compressiemerken kijken enkel naar de schoenmaat of de dikste kuitomvang. Bij Runnersworld zijn we gespecialiseerd in het opmeten van Herzog kousen.

Hoe werken Herzog kousen?
Het speciale drukverloop van Herzog kousen zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en wordt er veel minder getrokken aan je achillespezen en je scheenbeenvlies. Ideaal om typische hardloopblessures te voorkomen. Heb jij regelmatig last van spierpijn na afloop van je duurloop of tempotraining? Door compressiekousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Ook jij kunt alles uit je sportprestaties halen met de compressietechnologie van Herzog. Kom snel langs één van onze Runnersworld filialen en laat je deskundig opmeten.