Wat trek je aan tijdens het hardlopen

Door Runnersworld Nederland - 28 juni 2021 - Hardloopkleding , Trainingstips


Je trekt tijdens het hardlopen functionele hardloopkleding aan. Deze hardloopkleding is gemaakt van materiaal dat zweet effectief afvoert waardoor je in de zomer koel blijft en in de winter warm. Maar weet jij ook wat je met verschillende temperaturen aantrekt tijdens het hardlopen? Over het algemeen kan je de regel aanhouden dat je gevoelstemperatuur tijdens het hardlopen 10 °C hoger ligt dan de buitentemperatuur.

WARMER DAN 17 °C
Is het warmer dan 17 °C? Kies dan een mouwloos shirt en een luchtige short met een cap en zonnebril tegen de zon. Neem ook voldoende drinken mee tijdens langere duurloopjes en bekijk onze tips voor hardlopen bij warm weer.

TUSSEN DE 11 EN 16 °C
Het begint al iets kouder te worden. Loop je op hele hoge snelheid? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan bovenstaande kleding. Anders heb je genoeg aan een hardloopshirt met korte mouwen en een short of kortere tight.

TUSSEN DE 5 EN 10 °C
Het wordt tijd om met laagjes te gaan werken. Hierbij kun je denken aan een ondershirt van bijvoorbeeld Odlo. Door deze shirts wordt de juiste lichaamshouding gestimuleerd en zal je efficiënter hardlopen. Hierover draag je een hardloopshirt met lange mouwen en een hardlooptight.

KOUDER DAN 5 °C
Brr. Het begint nu echt koud te worden. Naast een basislaag met lange mouwen of een thermoshirt draag je een hardloopshirt met lange mouwen en eventueel een hardloopjack. Daalt het kwik onder het vriespunt? Kies dan ook voor een muts, haarband en handschoenen.

NEW BALANCE HARDLOOPKLEDING
New Balance hardloopkleding kun je met iedere temperatuur aantrekken. Hardloopkleding met NB Dry materiaal is geschikt tijdens warme runs en houdt je koel tijdens warme runs. De nieuwste wintercollectie New Balance hardloopkleding is uitgerust met de NB Heat technologie. Hierdoor blijf je warm en wordt zweet effectief afgevoerd. Dit materiaal is licht van gewicht en daarom ideaal om in laagjes te dragen.