Vijf tips om de juiste hardloopkleding te kiezen

Door Runnersworld Nederland - 29 juni 2021 - Hardloopkleding , Hardloopsokken , Trainingstips


Met de juiste hardloopkleding loop je gefocust op je doelen af. Met hardloopkleding gemaakt van sneldrogend materiaal heb je bijna geen last van transpiratievocht. De stof ademt en houdt je lichaam droog. Geen schurend shirt, short, top of tight meer dus. Daarnaast kun jij je eigen identiteit uitstralen met de juiste hardloopkleding. Maar waar moet je nou exact op letten?

FUNCTIONELE HARDLOOPKLEDING
De functionele eigenschappen van hardloopkleding helpen je lichaam om transpiratievocht af te voeren zodat je lichaam droog blijft. Hierdoor ervaar je meer comfort tijdens het hardlopen en blijft je lichaam op de juiste temperatuur. Katoenen kleding houdt zweet juist vast waardoor het shirt erg zwaar wordt en kan gaan schuren.

GA VOOR DE JUISTE LAAGJES
Wanneer het buiten kouder wordt is de combinatie van de juiste hardloopkleding van groot belang. Met een comfortabele en naadloze onderlaag blijft je lichaam op de juiste temperatuur en een shirt of jack beschermt je tegen de verschillende weersomstandigheden.

EEN UNIEK DESIGN
Je kunt je eigen identiteit uitstralen met jouw favoriete hardloopkleding. Kies je voor strakke zwarte hardloopkleding of ga je liever voor opvallende kleurcombinaties? Aan jou de keus wanneer je de straat op gaat! Je vindt bij Runnersworld hardloopkleding van onder andere NikeNew Balance en ASICS.

JE KUNT ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN AAN
Tijdens het hardlopen heeft het weer natuurlijk een super grote invloed op de keuze van de juiste hardloopkleding. Over het algemeen kun je de regel aanhouden dat je bij de temperatuur 10 graden kan optellen om de gevoelstemperatuur tijdens het hardlopen te berekenen. Bij bijvoorbeeld 15 °C is je gevoelstemperatuur ongeveer 25 °C en dan trek je een korte broek en een shirt aan met eventueel lange mouwen.

COMFORTABELE SOKKEN
Hardloopsokken bieden comfort tijdens jouw run. Door het naadloze design en dempende eigenschappen kun je soepel je kilometers maken. Daarnaast worden blaren juist voorkomen doordat deze sokken speciaal voor de hardloopbeweging zijn ontworpen.