Runnersworld Nederland gaat voor Green Friday

Door Runnersworld Nederland - 21 november 2022
Runnersworld Nederland gaat voor Green FridayIn de week van Black Friday gaat Runnersworld Nederland voor Green Friday! Hardlopers genieten als geen ander van de natuur om ons heen. Met dit inzicht haken wij met Green Friday in om het belang van duurzaamheid en circulair denken te stimuleren. Klanten roepen wij op om oude hardloopschoenen te retourneren in onze Runnersworld winkels. Bij aanschaf van een nieuw paar planten wij er een boom voor terug. Om dit te bereiken werken wij samen met EcoTree International. Wegens groot succes verlengen wij onze Green Friday actie tot 31 december 2022. 

In alle Runnersworld winkels is het inleveren van hardloopschoenen sinds 2016 mogelijk. Ontdek in de winkels de vernieuwde inzamelbakken. Oude hardloopschoenen zijn de basis van een nieuw begin. Zo dragen wij een steentje bij aan een duurzamere wereld. Voor het recyclen van hardloopschoenen werken wij samen met FastFeetGrinded . Die daar duurzame initiatieven van realiseren zoals nieuwe hardloopbanen en kinderspeelplaatsen.

EcoTree plant bloeiende en duurzame bossen. Wat deze samenwerking zo persoonlijk maakt? De bomen (donaties) zijn van mensen zoals jij!

Welkom in het Runnersworld bos

Het Runnersworld bos betreft een gebied in Ploemel. Een nieuw project in Noord-West Frankrijk. EcoTree heeft dit gebied van 10 hectare aangekocht in december 2021. In de winter van 2022 en de lente van 2023 zullen hier Eiken bomen en Maritime Pijnbomen worden geplant. Het project kunnen wij mede realiseren dankzij jullie aankopen in hardloopschoenen. Wij sponsoren Maritieme Pijnbomen voor iedere verkochte hardloopschoen in de periode van 25 november t/m 31 december 2022.


*update november

 

Waarom wij ons inzetten op herbebossing 

Hardlopers genieten als geen ander van de natuur om ons heen. Met dit inzicht stimuleren wij het belang van duurzaamheid en circulair denken. Niets lekkerder dan omringd door bomen en planten je kilometers maken. Bomen produceren zuurstof en hoe meer bomen wij kunnen planten, hoe beter het is voor het milieu.

Naast het planten van bomen krijgen onze klanten in de winkel een duurzame flyer van groeipapier. Verreikt met plantenzaad. Plant jij deze flyer in de grond in het voorjaar? Even afwachten en genieten maar. De bloemen trekken veel bijen en insecten aan. Dit is goed voor de biodiversiteit in Nederland! Op = Op.  Hoe werkt de samenwerking tussen Runnersworld en EcoTree?

Het Green Friday weekend is het begin van deze samenwerking. Wegens succes verlengen wij onze bomenactie. Lever je oude hardloopschoenen in bij jouw Runnersworld winkel. Koop een nieuw paar uit onze mooie collectie. Wij planten er een boom voor terug. Deze actie loopt tot 31 december 2022.   

Maak hier een afspraak bij één van onze vestigingen.

Samen gaan we voor een groene en duurzamere toekomst!