Review: New Balance FRESH FOAM X 1080 V12

Door Runnersworld Nederland - 07 april 2022
Ook al zeggen we altijd dat het uiterlijk van de schoen er niet toe doe, bij het openen van de doos werd ik wel degelijk direct enthousiast van de looks van dit model. Maar het draait uiteraard om het lopen!

Net als zijn voorganger heeft New Balance ook nu weer in de 1080 een fijn bovenwerk gecreëerd wat aanvoelt als een soort sok. Hierdoor sluit de schoen overal meteen aan en voelt de schoen zacht aan de voet. Pasvorm dus direct in orde, rennen maar! Na het doen van verschillende trainingen op variërend tempo en ondergrond, merk ik dat de schoen zich kenmerkt door comfort en veel demping. Voor mij ideaal voor lange tochten en mijn duurlopen. Als ik op tempo loop dan vind ik het zelf fijner om een iets directere schoen te hebben, vandaar dat ik ook regelmatig van schoenen wissel zodat ik voor elke training mijn ideale model aan de voeten kan doen.

De schoen wikkelt soepel af en rent simpelweg makkelijk, waarbij ik het zelf fijner vindt om met dit model op harde ondergrond te lopen dan op zachte ondergrond. Dit omdat de schoen van zichzelf genoeg demping heeft.

Het feit dat New Balance ook meer gerecycled materiaal gebruikt in de nieuwe schoenen juichen wij erg toe, dit sluit mooi aan bij onze kijk op duurzaamheid.

Conclusie; lekker schoentje!’

1080 V12 HARDLOOPSCHOENEN

- Sergio van Runnersworld Amsterdam