Review: Brooks Ghost 15

Door Runnersworld Nederland - 25 januari 2023
Review: Brooks Ghost 15

Hoi ik ben Eline, ik werk bij Runnersworld Rotterdam. Het is altijd leuk om nieuwe hardloopschoenen te mogen testen. Afgelopen weken heb ik dan ook met veel plezier gelopen op de Brooks Ghost 15. Het nieuwste model en dé opvolger van de Ghost 14. In deze blog ga ik jullie alles vertellen over mijn bevindingen.

De Brooks Ghost 15 is een allround hardloopschoen. Een favoriet voor vele hardlopers die opzoek zijn naar veel demping en stabiliteit. Bij het aantrekken van deze schoen merkte ik direct op dat ze nog zachter en lichter zijn dan het vorige model. Dat heeft alles te maken met het speciale DNA LOFT V2 demping in de tussenzool. Het zorgt voor een zachte en soepele afwikkeling. De pasvorm van deze nieuwe Ghost 15 bevalt mij erg goed.

Het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van Air Mesh materiaal. Zo voelt de schoen zacht aan rondom mijn voet. De 3D Fit Print technologie is strategisch ingezet voor een betere pasvorm en hoog ademend vermogen. Het voelt zeer aangenaam met een zachte voering bij de hielkap. Mede hierdoor heb ik nooit het idee dat ik uit de schoen kan komen tijdens het hardlopen.

Ik ben zelf een hardloopster die voornamelijk rent op hardloopschoenen met een drop van 6mm of minder. Het was voor mij even wennen om met een drop van 12mm te lopen. Naarmate ik langer ben gaan lopen, voelt het al snel aangenaam.

Helaas werkt het weer in Nederland niet altijd mee! Afgelopen weken heb ik veel kilometers gemaakt in regenachtige omstandigheden. Maar de Ghost 15 biedt gelukkig veel bescherming tegen water. De onderkant van de schoen is ruw, zodat ik niet kan uitglijden. Nog belangrijker is het feit dat mijn voeten droog blijven tijdens een regenachtige duurloop.

De Brooks Ghost 15 is verkrijgbaar bij één van onze Runnersworld winkels en online. Het is een schoen waarop je kunt vertrouwen. Ik raad deze schoenen zeker aan! Geniet van ruim voldoende comfort en stabiliteit. Voel je welkom in één van onze winkels voor een loopanalyse en kom zelf de 15e versie van de Ghost ervaren!