Overwin de vijf grootste obstakels op weg naar jouw doel

Door Runnersworld Nederland - 29 juni 2021 - Hardloop motivatie , Hardloopblessures , Hardloopschoenen , Trainingstips


De eerste maand van het jaar hebben we al weer achter ons gelaten en daarmee vaak ook onze goede voornemens. Welke vijf obstakels kun je tegenkomen op weg naar jouw doel en hoe overwin je ze?

Behoud je motivatie
In januari heb je fanatiek getraind op weg naar jouw nieuwe doel! Maar na een aantal weken heb je vaak wat meer structuur nodig om jezelf te blijven motiveren. Ga je steeds harder lopen of ga je juist steeds langer en verder lopen? Om wat structuur te bieden hebben we verschillen hardloopschema’s voor onder andere 5 en 10 kilometer maar ook voor de halve en hele marathon. Met deze schema’s bouw je op een verantwoordde manier op naar de gewenste afstand met de juiste rust en afwisseling in de training.

Geniet van je succes
In het begin van je trainingen ga je vaak met sprongen vooruit. Maar na verloop van tijd zie je jezelf minder snel vooruitgaan. Dat zou je motivatie in de weg kunnen gaan zitten. Maar kijk naar je totale ontwikkeling! Van begin tot nu. Je zult zien dat je al heel ver vooruit bent gegaan! En dit motiveert je ook weer om te blijven trainen.

Afwisseling
Hardlopend leer je jouw omgeving op een hele nieuwe manier kennen. En wat is er leuker dan elke keer nieuwe plekken ontdekken? Dus probeer met jouw dagelijkse run steeds weer nieuwe plekken te ontdekken. Maar je kunt ook eens kiezen voor een interval- of fartlektraining. Met deze trainingsvormen train je op snelheid en dit biedt je ook afwisseling.

De juiste hardloopschoenen
Zijn jouw huidige hardloopschoenen de juiste schoenen voor jouw nieuwe doelen? Misschien zijn je schoenen niet geschikt voor de toegenomen afstand. We helpen je in één van de Runnersworld vestigingen graag om jouw vragen te beantwoorden over je huidige hardloopschoenen. Daarnaast kunnen we door middel van een loopanalyse de juiste schoenen voor je vinden. Alles om ervoor te zorgen dat je jouw doelen zult behalen.

Cross-training
Met cross-training bedoel we deze keer niet door de modder ploeteren in het bos maar het afwisselen van verschillende sporten. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen. Je blijft je uithoudingsvermogen trainen maar je benen krijgen wel wat meer rust dan tijdens het hardlopen. Of doe een aantal oefeningen in de sportschool waardoor jouw hardloopsnelheid zal toenemen.