Ontdek je match

Door Runnersworld Nederland - 29 juni 2021 - Hardloopschoenen


TOFFE HARDLOOPSCHOENEN GEZIEN? GAAF!
Besef echter wel dat goede hardloopschoenen het belangrijkste zijn bij hardlopen. Ga jij beginnen met hardlopen of ben je toe aan nieuwe schoenen dan is het essentieel dat ze geschikt zijn voor jou. Ja, wij bieden een hoop schoenen aan op onze webshop, maar wil je écht goed starten? Koop je schoenen dan niet zomaar online en lees verder!IT’S THE INSIDE THAT COUNTS!
Strak design en ook nog eens jouw lievelingskleur!? Dat is toch een match made in heaven!? Totdat je geblesseerd raakt… Beoordeel een schoen dan ook om de kwaliteiten, niet op het uiterlijk. De merken waarmee we werken ontwikkelen hun schoenen immers al decennia lang door en dit doen zij niet voor niks. Ook vallen jouw ogen misschien op een snelle wedstrijdschoen terwijl je loopstijl juist eerder een trainingsschoen vraagt. Wij hebben een ruim aanbod hardloopschoenen uiteenlopend van goed tot uitstekend, kom langs en samen ontdekken we jouw match!PRONATIE EN DE KANTELBEWEGING VAN JOUW VOET
Een neutrale loper loopt zo: landen op de buitenkant van de hiel en weer afzetten met de tweede teen. Dit proces noemen we de afwikkeling. Je enkelgewicht kantelt onder druk van je lichaam naar binnen. Dat kantelen heet “pronatie”. Veel lopers hebben last van overpronatie. De enkel kantelt te veel naar buiten en de knie draait te veel naar binnen. Zo kunnen spieren en pezen in onderbeen en knie overbelast raken. Bij Runnersworld filmen we jou terwijl je hardloopt voor een perfecte afwikkeling. WELKE MAAT VOOR JOUW HARDLOOPSCHOENEN?
Je tenen mogen de voorkant van de schoen niet raken. Laat daar een halve tot een hele centimeter tussen zitten. Test: neem een stap met losse veters. Als de schoen niet slipt, is het goed. Slipt hij wel? Dan loop je een risico op blaren, maar ook op instabiliteit en dus blessures. Belangrijk: Er zit verschil in de maatvoering per merk, kom de schoen dus passen in één van onze winkels.