Jumbo foodcoach

Door Runnersworld Nederland - 29 juni 2021 - Hardloopapps , Hardlopen en voeding


Om het maximale uit je hardlooptraining te halen, is goede voeding belangrijk. Wat en hoeveel eet je voor en tijdens een inspanning? En wat heeft je lichaam nodig om goed en snel te herstellen? Met de Jumbo Foodcoach app krijg je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren en jouw doelen sneller te bereiken.Het type training en moment van training zijn van groot belang voor jouw voeding. Voor een intervaltraining heeft jouw lichaam bijvoorbeeld een andere verhouding brandstoffen nodig dan wanneer je een lange duurtraining gaat doen. Aan de hand van de trainingen die jij inplant in de app en jouw persoonlijke kenmerken, zoals jouw gewicht, lengte en leeftijd, krijg je een voedingsplan op maat. 

Om goed te kunnen presteren heeft jouw lichaam energie nodig. Deze energie gebruikt jouw lichaam om te rennen, maar is ook nodig om bijvoorbeeld je hart te laten pompen en je lichaam warm te houden. Wanneer je evenveel energie binnenkrijgt als dat je verbrandt, spreek je van een energiebalans.

Om te weten wat voor jou de juiste balans is, helpt de Jumbo Foodcoach app je de energiebehoefte op een dag dat je niet traint en tijdens een fysieke inspanning te berekenen. Zo weet je per dag wanneer en hoeveel macronutriënten, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, jouw lichaam nodig heeft, op zowel trainingsdagen als rustdagen. Met de juiste voeding haal jij niet alleen sneller jouw doelen, het maakt het hardlopen ook nóg leuker!

In de app kies je zelf uit 600 unieke topsportgerechten die passen bij jouw voedingsplan en dat met lekkere, makkelijke en gevarieerde recepten. Zo is er altijd een gerecht waar jij trekt in hebt, of dat nu als ontbijt, lunch of diner is. 

Ga je liever aan de slag met jouw eigen recept? Voeg dan jouw recept toe in de app. Met wat kleine aanpassingen tover je jouw alledaagse gerecht om tot de perfecte sportmaaltijd. Speel in de app met de verhouding van de ingrediënten en zie hoe je scoort op de verschillende macronutriënten. De Jumbo Foodcoach app schaalt jouw maaltijd in op de energie die jij op dat moment nodig hebt.

Aan de hand van jouw voedingsplan maak je eenvoudig jouw boodschappenlijstje en doe je boodschappen bij een Jumbo-winkel in de buurt of laat jouw boodschappen thuisbezorgen. Zo maak je een sport van lekker eten en verbeter jij jouw hardloopprestaties.

Wil je meer informatie over de Jumbo Foodcoach app of wil je de app downloaden? Klik dan hier.