Drie tips om het hardlopen weer op te pakken

Door Runnersworld Nederland - 30 juni 2021 - Hardloop motivatie , Trainingstips


Kan jij jouw goede voornemens volhouden of heb je meestal wat extra motivatie nodig? Je bent niet de enige die het lastig heeft met goede voornemens om het hardlopen weer op te pakken. Speciaal voor jou hebben we drie tips samengesteld waarmee jij het hardlopen zeker weer op kunt gaan pakken.

DE JUISTE BEGELEIDING
Met de juiste begeleiding is het een stuk makkelijk om het hardlopen weer op te pakken of om jouw goede voornemens door te zetten. Aan de hand van een loopanalyse kijken we samen naar jouw looptechniek en welke hardloopschoenen hier het beste bij passen. Ook hebben we het samen met jou over jouw doelen en welke schoenen hier het meest geschikt voor zijn.
Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding? Dan is het Runnersworld Runner pakket misschien wel wat voor jou! Naast een uitgebreide loopanalyse krijg je vier terugkommomenten met een vaste coach. Hij of zij begeleidt je naar jouw doel aan de hand van een op maat gemaakt hardloopschema.

RUSTIG OPBOUWEN
Loop jij volgens een hardloopschema? Of bedenk je zelf hoe snel en hoe lang je loopt? Wanneer je een hardloopschema volgt begin je altijd met kortere trainingen. Doe dit ook wanneer je zelf jouw trainingen bepaalt. Te hard van stapel lopen kan vervelende blessures veroorzaken en daardoor verlies je natuurlijk het plezier in het lopen.

LOOP EEN WEDSTRIJD
Wanneer jij je inschrijft voor een wedstrijd heb je een stok achter de deur om erop uit te gaan. Jij wilt toch ook goed getraind aan de start verschijnen? Het maakt niet uit of het nou gaat om een kleine en korte hardloopwedstrijd bij jou in de buurt of een grote (halve) marathon. Schrijf je in en je zult direct merken dat het makkelijker wordt om te gaan trainen.