Vind de beste hardloopschoenen voor jou


Jou helpen bij het verbeteren van je hardloopprestaties: daar worden we bij Runnersworld erg enthousiast van. We geven graag zorgvuldig advies over de juiste hardlooptechniek en bieden een professionele, persoonlijke loopanalyse aan in één van onze vestigingen. Zo vinden we altijd voor iedereen de goede hardloopschoenen.

Ook wanneer je op zoek bent naar hardlooptips of een uitdagende hardlooptraining ben je bij ons aan het juiste adres. Speciaal voor de gevorderde hardlopers hebben we professionele hardloopschema’s, met lengtes tot aan marathon-afstanden.
 

Hardloopschoenen advies op maat

De juiste sportschoenen kunnen een groot verschil maken als het gaat om het verbeteren van je resultaten. Heb jij een voorkeur voor ASICS hardloopschoenen, of juist die van Adidas, New Balance, Brooks, ON of Nike? Het kan zomaar zijn dat je na onze loopanalyse een andere keuze maakt.

Onze hardloopanalyse is gericht op het vinden van de perfecte schoenen voor jou, met als doel minder blessures en een betere looptechniek en -prestaties. Door een uitgebreide intake, het analyseren van je oude hardloopschoenen en een uitgebreide loopanalyse komen we tot een advies op maat.
 

Goede loopschoenen voor ultieme prestaties

Tijden de loopanalyse laten we je op verschillende snelheden lopen (wedstrijd- en trainingstempo) en observeren we niet alleen je afwikkeling maar ook je houding en techniek. We analyseren de voetlanding, het bekken- en heupgewricht, en geven direct een korte uitleg.

De beweeglijkheid, veerkracht, synchronie en symmetrie van het hele lichaam tijdens het lopen worden uitgebreid geanalyseerd. Ook het loopritme komt aan bod: de pasfrequentie, armzwaai, stabiliteit en de hoek tussen de benen en heupen.

Na de analyse geven we advies over hoe je bepaalde aandachtspunten kunt verbeteren. Daarvoor geven we direct concrete tips, oefeningen of passen we je schoeisel aan.

Tot slot kijken we kritisch naar het type schoen dat het beste bij jouw doelstellingen past. Wanneer je op gevorderd niveau hardloopt, moet je overwegen om verschillende schoenen voor verschillende trainingen, disciplines, afstanden en tempo’s te gebruiken. Zo zijn er hardloopschoenen geschikt voor duurloop, snelle(re) trainingen of voor trainen op een harde op zachte ondergrond. Ook het materiaal van het schoeisel kan veel verschil geven.

Een schoen maakt duidelijk het verschil, en zelfs het eventuele belang van een tweede paar schoenen aanschaffen leggen we dan ook graag uit.

Gebruik de uitkomst van je hardloopanalyse en vergelijk diverse type schoenen van diverse merken om te testen wat goed voelt. Durf daarbij ook van het oude vertrouwde merk af te stappen. Ga met goede loopschoenen voor het beste resultaat!

ZOEK HIER JOUW RUNNERSWORLD VESTIGING EN VRAAG EEN LOOPANALYSE AAN.

Informatie over de loopanalyse