Naar boven

Nike

Nike
Sorteren

NIKE

Nike is misschien wel het bekendste sportmerk ter wereld. Ook op het gebied van hardlopen ontwikkelt Nike verschillende collecties hardloopschoenen, -kleding en accessoires. In 1962 werd Nike opgericht, toen nog onder de naam “Blue Ribbon Sports” (BRS), door Bill Bowerman en Phil Knight. In 1978 werd de naam veranderd in Nike, vernoemd naar de Griekse godin van de overwinning. Het logo, de Nike Swoosh, is in 1971 ontworpen door Carolyn Davidson voor slecht 35 Dollar. Nu is de Nike Swoosh één van de bekendste logo’s ter wereld. Daarnaast gebruikt Nike in veel van zijn uitingen de slogan “Just Do It”.

NIKE HARDLOOPCOLLECTIE

De collectie van Nike bestaat uit hardloopkleding en hardloopschoenen. Zo is er de Nike Shield collectie, die je beschermt tegen de elementen. Enkele modellen hardloopschoenen van Nike die te bestellen zijn bij Runnersworld zijn de Air Zoom Pegasus, Air Zoom Structure en de nieuwe Zoom Fly.

DUURZAAMHEID

De duurzaamheidsmissie van Nike is geformuleerd als ‘Move to zero’, waarbij ze oplossingen ontwikkelen die beter zijn voor de planeet en de atleten. Op dit moment bevat 78% van Nikes producten iets van gerecycled materiaal, maar dit willen zij nog hoger hebben. De volgende stap van Nike is om producten die kapot zijn of waarvan de verpakking kapot is te hergebruiken, in 2025 moet dit tien keer zoveel zijn als dat nu is.