Naar boven

ASICS

ASICS
Sorteren

ASICS

ASICS is een Japanse fabrikant van sportschoenen en –kleding en behoort tot de vijf grootste producten van sportartikelen en -accessoires ter wereld. Al vanaf de oprichting in 1949 is ASICS voortdurend bezig om samen met wetenschappers, topatleten en coaches producten te ontwikkelen, waardoor sporters optimaal kunnen presteren en verantwoord en gezond met hun sport bezig kunnen zijn. Dat sluit naadloos aan bij hetgeen waar ASICS voor staat: Anima Sana In Corpore Sano, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam.

In de Benelux is ASICS uitgegroeid tot marktleider op het gebied van functionele runningschoenen. Deze positie verwierf ASICS vanwege zijn superieure technologie en unieke toepassingen. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten zijn functionaliteit, kwaliteit en comfort de drie belangrijkste pijlers. ASICS richt zich voornamelijk op de recreatieve en competitieve hardloper.

ASICS HARDLOOPSCHOENEN

ASICS hardloopschoenen zijn erg populair. Dit komt niet alleen door het strakke uiterlijk maar vooral door de eigenschappen van de ASICS hardloopschoenen. De schoenen hebben de juiste demping in de GEL-units. Deze units bieden vooral demping in de hak maar zijn ook strategisch onder de gehele voet geplaatst. De GEL-Nimbus hardloopschoen van ASICS is het neutrale topmodel van ASICS. Deze hardloopschoen is geschikt voor langere afstanden en je kunt er zelfs een marathon op lopen! Ben je op zoek naar een anti-pronatie hardloopschoen van ASICS? Dan zijn de GEL-Kayano en de GT-3000 wellicht geschikt voor jou. 

ASICS HARDLOOPKLEDING

Naast hardloopschoenen beschikt ASICS over een uitgebreid assortiment hardloopkleding. Hierbij kan je denken aan hardloopjacks en hardloopbroeken van ASICS voor de koudere runs maar ook aan shorts, (mouwloze) shirts en tights. De hardloopkleding van ASICS is gemaakt van functioneel materiaal waardoor zweet snel van het lichaam wordt afgevoerd waardoor jij droog en comfortabel kunt blijven hardlopen. 

DUURZAAMHEID

ASICS heeft als doel om een gezonde aarde te creëren voor de volgende generatie. Door het terugdringen van de CO2 uitstoot, het gebruik van duurzame materialen en schone energie willen ze dit doel verwezenlijken. In 2030 willen ze 100% gerecycled polyester gebruiken voor alle collecties, in 2021 zal er al gerecycled polyester worden gebruikt bij meer dan 95% van de schoenen die worden geproduceerd. Daarnaast hebben ze bij ASICS voor de dag van de aarde 25 duizend t-shirts gerecycled en hiermee schoenen geproduceerd, hiermee laat ASICS zien constant bezig zijn met het verduurzamen van hun productie.