Hardlopen voor beginners: zó ga je goed van start!

Wil je binnenkort gaan starten met hardlopen? Goed bezig! Maar laat je dan vooraf goed adviseren in een gespecialiseerde hardloopwinkel. Dat advies is belangrijker dan je denkt. Veel beginnende hardlopers starten bijvoorbeeld met de verkeerde schoenen, beginnen te actief, lopen te hard of beginnen niet met de juiste looptechniek. Dit kan vervelende gevolgen hebben: nare blessures bijvoorbeeld, waardoor je snel uitgelopen bent...

Bij Runnersworld kun je binnenlopen voor hardlooptips en een loopanalyse. Bij een loopanalyse besteden we zorgvuldige aandacht aan je loophouding, techniek, maar ook je doelstellingen en uiteraard de omgeving waarin je loopt. Op basis hiervan helpen we je met het vinden van de perfecte hardloopschoenen voor jou.

Met goed advies ga je veel efficiënter van start en je merkt dat je sneller resultaat boekt én beter presteert, met minder moeite. Dat maakt hardlopen een stuk leuker!

Starten met hardlopen

Met hardlopen beginnen. Hoe pak je dat aan? Het is slim om vooraf te bepalen wat je doel is, zodat je hier je loopschema op kunt aanpassen. Wil je bijvoorbeeld hardlopen en afvallen, train je voor deelname aan een wedstrijd of wil je puur conditie opbouwen?
Onze experts bij Runnersworld helpen startende lopers graag op weg met een uitgebreide loopanalyse.

Na een bezoek aan een van onze vestigingen kun je verantwoord het hardlopen opbouwen, en zo de kans op blessures tot een minimum te beperken. Daarnaast voorzien we je van advies over het juiste trainingsschema, voeding, kleding of de eventuele aanschaf van een hartslagmeter of sporthorloge. Zo ga je goed voorbereid de startblokken uit en haal je alles uit je hardloopervaring.

Hardlopen opbouwen: loopanalyse in 3 fases

Bij Runnersworld helpen we iedere beginnende hardloper graag om op te bouwen om zo snel mogelijk tot een gevorderd niveau te komen. Onze professionele hardloopschema’s zijn daar het perfecte voorbeeld van, maar ook een loopanalyse is daarin onmisbaar. We luisteren goed naar jou, kijken naar je houding en techniek, je belastbaarheid en je doelstellingen om tot een nauwkeurig hardloopadvies te komen.

De analyse van je loop bestaat uit grofweg drie stappen, waaruit we een conclusie trekken die jou gaat helpen bij het starten met hardlopen.

Je oude hardloopschoenen

Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt: dat geldt zeker wanneer je op zoek gaat naar dé perfecte hardloopschoen. Tijdens een hardloopanalyse in één van onze vestigingen analyseren we je oude sportschoenen. We kijken hoe deze versleten zijn. Aan zowel de slijtzool als de inlegzool kunnen we namelijk al veel zien over jouw loopstijl, en kunnen we je tips geven hoe je dit kunt verbeteren.

De hardlooptechniek

Daarna maken we met high-speed camera’s analyses van de manier waarop je loopt. Zo kunnen we je techniek en bewegingen vastleggen. Het is belangrijk om te weten hoe je voeten tijdens het hardlopen afwikkelen, en wat dit betekent voor je hardloopdynamiek. Een veelvoorkomende fout is bijvoorbeeld de enkel te ver naar binnen kantelen (overpronatie) wat voor overbelasting kan zorgen. Dit soort blessures kunnen we voorkomen met goed aangemeten schoenen en eventueel de juiste (corrigerende) zool.

De perfecte hardloopdoelstelling

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je doel is, en daarbij op wat voor ondergrond je loopt, hoe vaak je traint en welke andere sporten je daarnaast, of eerder hebt beoefend.
Voorkom blessures, haal je doelstellingen en verbeter je prestaties. Vraag snel jouw loopanalyse aan bij Runnersworld!

ZOEK JOUW RUNNERSWORLD VESTIGING EN VRAAG HIER EEN LOOPANALYSE AAN. 

Informatie over de loopanalyse