Samen sterk tegen straatintimidatie

Loop jij mee met Sameena's Runnersworld Ultrarun? 

Op vrijdag 10 juni start Sameena een ultrarun langs alle Runnersworld-filialen om aandacht te vragen voor de toenemende vormen van straatintimidatie. Tijdens dit event zal Sameena een week lang langs alle Runnersworld-filialen lopen en iedereen oproepen om een stuk met haar mee te lopen. Met dit event kan jij ook meelopen! Daarnaast kan je er jouw verhaal kwijt en heb je de mogelijkheid om HOKA te testen. Loop jij met ons mee?

Meld je hier aan  

Samen lopen voor aandacht tegen toenemende vormen van straatintimidatie. 

Time To Change

Veel mensen hebben er last van: straatintimidatie en het ervaren van een onveilig gevoel op straat. Volgens de CBS-veiligheidsmonitor zijn hardlopers zelfs twee keer zo vaak slachtoffer van geweld of van de dreiging tot geweld. Tijd om hier verandering in te brengen. Om aandacht te vragen voor de toenemende vormen van straatintimidatie, gaat Sameena een ultrarun lopen langs alle Runnersworld-filialen. Ze daagt iedereen uit om zijn of haar ervaringen te delen en een deel van de route mee te lopen. Samen staan we sterker en proberen we op deze manier daders in te laten zien dat straatintimidatie niet oké is. Zo dragen we met zijn allen een steentje bij aan een veiligere leefomgeving.

 
Wie is Sameena?

Sameena van der Mijden is een Nederlandse ultraloopster en HOKA-racer. Met het ultralopen legt ze via haar platform verbinding met maatschappelijke thema’s als seksueel geweld, mensenhandel en straatintimidatie: Sharing Stories While Running. Ze is geen onbekende van Runnersworld. Ze heeft namelijk een tijd gewerkt bij Runnersworld Arnhem en komt regelmatig langs bij diverse filialen. Tevens is haar boek ‘Sameena, mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie’ te koop bij diverse filialen.

Volg Sameena Van Der Mijden @sameenavandermijden

 
Time To Speak Up 

Naast het meelopen met Sameena nodigen we je uit om jouw eigen ervaringen te delen rondom straatintimidatie. Ben je weleens slachtoffer of getuige geweest, deel dan je verhaal met ons. Samen staan we sterk! 

 
Wat kun je tijdens het event verwachten?

· Bij de start en tussenstop bij elk Runnersworld-filiaal kan je een deel van de route meelopen.
· Dit kan gezamenlijk met een groep 5 km (2,5 km heen en 2,5 km terug) of 10 km (5 km heen en 5 km terug) zijn. Mocht je zelf graag een stuk langer mee willen lopen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Alleen loop je dan niet met de groep mee terug.
· De mogelijkheid om HOKA-schoenen te testen!
· Bij terugkomst in de winkel staan er een hapje en drankje voor je klaar en kan je nog wat extra advies krijgen van een van onze adviseurs in de winkel.

 
Route planning

De Runnersworld Ultrarun start op vrijdag 10 juni om 10:00 bij Runnersworld Rotterdam en zal 8 dagen duren, waarbij Sameena langs alle Runnersworld-winkels gaat lopen. Uiteindelijk zal er op zaterdag 18 juni rond 16:00 worden gefinisht bij Runnersworld Rotterdam, om de ultrarun rond te maken. Zie de volledige routeplanning hieronder.  

De aankomsttijden bij de Runnersworld-filialen zijn onder voorbehoud. Check de live tracking-code om Sameena live te kunnen volgen en zo op het juiste moment in te kunnen stappen en mee te lopen.  

Meld je hier aan  

Finish – time to celebrate

Bij de finish bij Runnersworld Rotterdam zal er een borrel plaatsvinden om te vieren dat de ultrarun erop zit en we samen sterk hebben gelopen tegen straatintimidatie. Drink jij een drankje met ons mee?

 
Mogelijkheid testen HOKA schoenen

Vlieg met ons mee tijdens de Runnersworld Ultrarun en ervaar zelf het gevoel van vliegen op HOKA. Op iedere locatie kan je namelijk verschillende HOKA-modellen en tevens de favoriete modellen van Sameena testen én een stukje met haar meevliegen. It’s time to fly! 

De HOKA-modellen die jij kan testen tijdens de (ultra)run:   

Clifton 8

Geschikt voor de dagelijkse runs. Maximale demping en lichtgewicht.

Het meest geliefde model van HOKA. De schoen heeft een zachte en comfortabele demping, een vloeiende afwikkeling en is verrassend licht. Deze veelzijdige schoen is perfect voor trainingslopen én marathons.

 
Arahi 6

Geschikt voor elke run. Stabiel en licht.

Heb je meer stabiliteit nodig tijdens het hardlopen? Dan is deze hardloopschoen het ideale model voor jou. De combinatie van maximale demping en stabiliteit met minimaal gewicht zorgt voor een soepelere en energiekere korte én lange loop.

 
Carbon X 3 

Geschikt voor de snelle tempo's op de lange afstanden. Licht, snel en propulsief.

Een snelle wedstrijdschoen die stabiel is en over een carbonplaat beschikt voor een responsieve loopervaring. De originele Carbon X werd ontwikkeld om het record op de 100 kilometer afstand te verbreken, en is daarmee één van de ultieme langeafstandsschoenen. 

 
Mach 4

Geschikt voor snelle runs. Licht, snel en responsief.

Dé hardloopschoen die snelheid met demping combineert. De Mach 4 is er voor zowel wedstrijden als (interval)trainingen. De schoen beschikt over de vijf bekende HOKA-innovaties en is licht, snel en onbetwistbaar responsief.