Naar het overzicht

Professionele voet- en hardloopanalyse

zaterdag 12 november 2016
Professionele voet- en hardloopanalyse

Het lijkt zo simpel: koop een paar schoenen en je kunt beginnen met lopen. Toch zit de werkelijkheid iets ingewikkelder in elkaar. Het kopen van de juiste schoen is namelijk van heel groot belang. Het voorkomt blessures en verbetert de prestatie. Kortom, de juiste schoen houdt lopen leuk en helpt je verder op weg. Tevens zorgen nieuwe materialen voor een steeds betere pasvorm en wordt lopen alleen maar leuker!  

Altijd dezelfde schoen?

Simpelweg het nieuwere model van je vorige schoen kiezen is niet perse een goed idee. Fabrikanten vernieuwen; soms een detail en soms grote veranderingen en nieuwe materialen. Wees ervan bewust dat niet elke verandering ook een verbetering voor je hoeft te zijn. Schoenen maken het verschil en dat kan dus voor je loopstijl een grote gevolgen hebben. Hier is maar 1 oplossing voor; probeer en vergelijk de schoenen. 

Loopanalyse

Als geen ander kunnen we je op professionele wijze helpen bij het maken van de juiste keuze. Zo maken we gebruik van zowel 2-D als 3D scan’s en een video analyse systeem. Maar het allerbelangrijkste achter de systemen zijn wij zelf: gepassioneerde lopers die maar 1 doel voor ogen hebben en dat is jou blessurevrij te laten lopen. Hierbij kijken we naar je oude schoenen. Aan de slijtage van de zool, de stand van het bovenwerk én aan de oude inlegzool kunnen we het nodige aflezen met betrekking tot je loopstijl. Daarna maken we een 2D scan van je voeten, meten we deze op en maken videoanalyse van je looppatroon. Wanneer dit nodig is maken we ook een 3D scan voor het drukverloop. Uiteraard is het belangrijk dat we weten hoe vaak je traint, hoe ver je loopt en wat voor blessures je eventueel gehad hebt. Aan de hand hiervan kunnen we de beste schoen voor je kiezen.

Voor alleen het advies betaald u € 25, wanneer u daadwerkelijk schoenen bij ons aanschaft word dit bedrag met de aankoopsprijs verrekend.  

Pasfoto Tim

Tim Kusters

Werkzaam als bedrijfsleider bij Runnersworld Tilburg. Samen zullen we op zoek gaan naar de juiste hardloopschoen die voor JOU het beste is. Vragen over hardlopen, trainingen, hartslag, blessureverleden? Kom maar op!