28 MEI 2017.... MARATHON TILBURG!

woensdag 28 september 2016
28 MEI 2017.... MARATHON TILBURG!

Het kan alvast in de agenda's geschreven worden: 28 mei 2017: Marathon Tilburg!

Jacques Kusters vertelt „Toen ik met de winkel in Tilburg begon, zes jaar geleden, was het al mijn droom om een marathon in de stad te organiseren. In 2008 hoorde ik al dat Tilburg een marathon zou krijgen (die marathon zou worden georganiseerd vanwege het 200 jaar bestaan van de stad, -red.), maar daar is het nooit van gekomen. Het jaar daarop heb ik vervolgens een marathon in Gilze op poten gezet.”

Die marathon vormde de vingeroefening voor de Tilburgse. De naam: Runnersworld Tilburg Marathon. Het parcours is al uitgezet: de start en finish zijn voor de winkel aan de Schouwburgring, de lopers trekken door flinke delen van de binnenstad. „Het is één ronde van 42 kilometer... Want dat is voor een marathonloper écht het leukste! We willen het parcours certificeren zodat je er ook een wereldrecord kan lopen. En ik denk dat het parcours daar ook uitermate geschikt voor is.”

Laagdrempelig
Er komt heel veel bij kijken, vertelt Kusters. Volgens hem heeft de wethouder al enthousiast gereageerd, er zijn verkeersregelaars benaderd en winkeliers in de stad. De marathon moet laagdrempelig beginnen, de Tilburg Ten Miles groeide ook niet in één dag uit tot het veelomvattende evenement van vandaag de dag. „Klein beginnen en dan elk jaar groeien”, aldus Kusters, die elk jaar in mei de marathon wil houden.

Hij verwijst naar de succesvolle marathon van Rotterdam. Die wordt sinds 1981 gehouden en is wereldwijd één van de best bezochte marathons. „Zo’n marathon is een prachtige toevoeging aan de stad. Zelfs al begin je, net zoals wij, in het klein.”

door Bas Vermeer, Brabants Dagblad

Pasfoto Jacques

Jacques Kusters

Met 20 marathons en jarenlange loopervaring heb ik in 2010 samen met mijn vrouw van onze passie ons werk kunnen maken: een eigen Runnersworld vestiging. Ik adviseer je graag op het gebied van de juiste hardloopschoen, blessurevrij lopen, voeding etc