Runnersworld zoekt ondernemer in Groningen

WORD JIJ DE NIEUWE RUNNERSWORLD-ONDERNEMER IN GRONINGEN?
Runnersworld is met 16 winkels de grootste hardloopspeciaalzaakketen in Nederland. In 2018 is er een radicale wijziging gekomen met een nieuw formuleconcept waar het doel van de hardloper centraal is gezet in plaats van het product. Er zijn inmiddels 6 van de 16 winkels omgebouwd naar het nieuwe concept en dat leidt gemiddeld tot 20% meer omzet. 

WAAROM IS HET INTERESSANT OM EEN RUNNERSWORLD TE STARTEN IN GRONINGEN?
De stad Groningen heeft een regiofunctie en in de omgeving is er geen noemenswaardige specialist op het gebied van hardlopen. De stad Groningen heeft een loopcultuur en ons boegbeeld Marit van FitwithMarit heeft Groningse roots. Ook is er genoeg naamsbekendheid. Tot 2018 heeft er een Runnersworld gezeten en de huidige Runx ondernemer is vertrokken omdat hij niet de stap wilde maken naar Runnersworld Advanced.

Daarnaast is er een grote markt waar jij je op kunt richten. Zie hieronder interessante kengetallen over Groningen. In deze gegevens is rekening gehouden met de reistijd, er is daarom een reistijd van maximaal 15 minuten vanuit het centrum gehanteerd.

SPORTEN IN GRONINGEN
Onlangs is Groningen uit geroepen tot de gezondste stad van Nederland. In de binnenstad worden auto’s zo veel mogelijk geweerd en de stad bevat veel groen. Hierdoor is Groningen ook een ideale stad voor hardlopers, zeker ook omdat de stad al jaren probeert om fietsers en voetgangers voorrang te geven boven het gebruik van de auto.

Groningen heeft verschillende verenigingen en loopgroepen waar je aan hardlopen kunt doen. Je kunt voor hardlopen terecht bij Loopgroep Astrea, GSAV Vitalis, Groningen Atletiek, loopgroep Stadsparklopers, Loopgroep Groningen en Loopgroep gRunn.

Daarnaast zijn er jaarlijks ook enkele hardloopevenementen die in Groningen georganiseerd worden. Zo heb je de Run4Educaided waar geld wordt opgehaald voor onderwijs projecten in Uganda. Onderdeel van dit evenement is ook een kinderrun en bedrijvenrun. Daarnaast wordt sinds 2000 de Nacht van Groningen georganiseerd, heb je de jaarlijkse Bommen Berend Loop, de Plantsoenloop en de meest bekende hardloopwedstrijd van Groningen: De 4 mijl van Groningen. Aan dit evenement doen jaarlijks zo’n 23.000 deelnemers mee. Ook bij deze wedstrijd is er een jeugdrun en bedrijvenrun. Daarnaast doen er veel wedstrijd- en recreatieve hardlopers mee. Naast deze jaarlijkse evenementen, kun je bij Parkrun elk weekend terecht voor een run in de natuur die ook geregistreerd wordt.

ZOEKEN WIJ JOU?
Heb jij altijd al een sportwinkel of hardloopwinkel willen beginnen of ben jij gek van hardlopen en alles wat daar bij hoort, heb jij een goed netwerk of ben je in staat dat op te bouwen, ben jij communicatief goed genoeg ingesteld om naast de winkel ook business to business samenwerkingen op te starten? Dan ben jij de perfecte persoon! 

Wij helpen jou met de voorbereidingen om jouw eigen Runnersworld-winkel en Running community in Groningen op te zetten. Zo zoeken we samen naar een locatie in Groningen van zo’n 150 tot 200 m2 en bieden we marketingfaciliteiten en een webshop die vanuit het hoofdkantoor geregeld worden.

Ben je enthousiast en wil je hier eens verder over praten? Bel, mail of app dan Ruud Morien via r.morien@euretco.com of 06-53154512.

MEER OVER RUNNERSWORLD
Bij Runnersworld willen wij ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen met plezier gaan hardlopen en dat zij dit op een verantwoorde manier doen. Daarom staan ook niet de producten maar de klant centraal bij ons!

Omdat iedereen met een andere doel loopt, hebben wij persoonlijk en op maat gemaakt advies hoog in het vaandel staan. Om de klant zo goed mogelijk te helpen, hanteren wij het 5 stappenplan en worden er loopanalyses gebruikt.

Ben je enthousiast en wil je hier eens verder over praten? Bel, mail of app dan Ruud Morien via r.morien@euretco.com of 06-53154512.