Runnersworld x Ecotree


WELKOM IN HET RUNNERSWORLD | ECOTREE BOS

In november en december vorig jaar hebben we, in samenwerking met Ecotree en FastFeetGrinded, onze Green Friday campagne gelanceerd. Door deze campagne hebben wij dankzij alle ingeleverde oude hardloopschoenen en onze klanten in de periode 25 november t/m 31 december 2022 een geweldig aantal bomen geplaatst. Dankzij jullie is het een heus Runnersworld bos geworden!

 
Onze motivatie

Runnersworld is dagelijks bezig met het creëren van een betere toekomst. Omdat wij, gepassioneerde hardlopers in hart en nieren, als geen ander genieten van de natuur om ons heen. En wij vinden dat dit behouden moet blijven, zowel de grondstoffen als de flora en fauna die de aarde ons biedt.

Over Ecotree

EcoTree is een aanbieder van nature based solutions. Het eenvoudige maar baanbrekende concept van EcoTree, waarbij klanten boomeigenaar worden, draagt bij aan betere biodiversiteit en steunt duurzame bosbouw in Europa. Het B-Corp™ gecertificeerde bedrijf heeft al meer dan 58.000 particuliere boomeigenaren en meer dan 1.300 bedrijven die bossen kweken en zo bijdragen aan een betere planeet door CO₂ uit de lucht te halen. 

Over Ecotree
Boomeigenaar worden?

Samen met onze klanten hebben wij ons Runnersworld bos geplant in het bos van Chapelle Saint Remy in Frankrijk. Wil jij ook boomeigenaar worden? Dat kan! Je kunt je aansluiten bij de groene missie van Ecotree door zelf een nieuwe boom te planten.

Plant je eigen boom
Waarom wij oude hardloopschoenen inzamelen

Dagelijks kunnen bezoekers en klanten oude, gebruikte hardloopschoenen (en andere sportschoenen) inleveren bij onze winkels. Van deze schoenen recycled onze partner FastFeetGrinded 100% van de grondstoffen.

FastFeetGrinded heeft een unieke schoen recyclinginstallatie ontwikkeld die alle soorten schoeisel verpulvert en scheidt. Met deze bewezen technologie recycled FastFeetGrinded al het schoeisel voor de volle 100% en levert het grondstoffen zoals rubber, schuim, pluis, textiel en leer terug aan de markt.

Over FastFeetGrinded