Onze winkels kunnen veilig open

Samen blij van...

We willen uit de crisismodus. Iedereen wil weer ‘normaal’ leven. We kunnen veilig open. Daarom lanceren we vandaag deze publiekscampagne om winkels weer open te krijgen. Met de campagne willen we het grote publiek aanspreken, omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen weer wil dat we open gaan. Juist door op het gevoel van het publiek in te spelen, krijgen we meer sympathie en hopen we ook op politiek commitment.

We realiseren ons dat veel ondernemers grote zorgen hebben en dat blijdschap dan ver te zoeken is. Door zeer recente onderzoeken van een gespecialiseerd bureau weten we echter dat deze boodschap aanslaat, dus daarom kiezen we voor een positieve, constructieve boodschap. Dat laat onverlet dat we naast de open-campagne ons maximaal inspannen voor passende steun voor jullie.

Het is voor iedereen ontzettend ingrijpend dat door corona ons leven op pauze staat. Dat we niet meer op een normale manier ons leven kunnen leiden en vrijwel alle winkels gesloten zijn. Dat past niet bij ons. Wij Nederlanders laten ons niet graag vertellen wat we wel en wat we niet mogen.

Corona blijft nog wel even dus moeten we zorgen dat er geen paniek meer is als de cijfers stijgen. Ons coronaplan ligt bij het nieuwe kabinet en zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij aan toe is en we niet meer van crisis naar crisis rollen.

Samen gaan we dan steeds meer richting ‘normaal’ en kunnen we weer genieten van bruisende steden, winkelgebieden en gezellige dorpen.

Om heel Nederland te laten zien dat we er allemaal aan toe zijn dat het leven weer wat normaler wordt vragen we je onze campagne-boodschap te delen: Onze winkels kunnen veilig open! Daar worden we samen blij van.

#wekunnenveiligopen