Geschiedenis

Runnersworld begon in 1988 toen een aantal fervente lopers en eigenaren van sportwinkels de koppen bij elkaar stak. Samen besloten zij een winkelformule van hardloopspeciaalzaken op te starten onder de naam Runnersworld. De meesten maakten van hun hobby hun beroep; de eerste slogan ‘gerund door runners’ was dan ook snel geboren. De keten groeide daarna met de populariteit van het hardlopen mee. De winkels verbreedden hun assortiment en de adviesfunctie werd steeds belangrijker.

In de afgelopen jaren is Runnersworld uitgegroeid tot de bekendste en meest toonaangevende hardloopspeciaalzaak van Nederland. Met winkels in heel Nederland biedt Runnersworld hardlopers in het hele land de hoogste kwaliteit A-merkproducten. Kenmerkend voor de winkelformule is dat klanten er altijd terecht kunnen voor hun vragen over trainingen, wedstrijden en uitrusting.

Bij alle vestigingen werken uitsluitend ervaren hardlopers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen. Runnersworld is door de consument zeven keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport: in 2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2018.

EK Retail
Runnersworld.nl heeft een samenwerking met EK Sport, een onderdeel van EK Retail. Zij zijn de grootste retailservice-organisatie van Nederland en werken samen met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 3.100 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media en exploiteren een gezamenlijke consumentenomzet van € 2,3 miljard. Een goed partnership met sterke leveranciers is cruciaal om consumenten commerciële én onderscheidende producten te kunnen bieden. Met veel passie zetten de ruim 300 EK-medewerkers zich dagelijks in om zelfstandig ondernemerswerk en zorg uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online. EK Retail ondersteunt met uiteenlopende backoffice-diensten, zodat een blijvend sterke positie van de zelfstandig ondernemers ook in de toekomst is gewaarborgd. Zo kunnen zij zich bezighouden met het primaire winkelproces: verkoop en advies.

Over Runnersworld