Naar het overzicht

Review: Odlo Ceramicool sportbeha

Runnersworld Nederland
maandag 03 september 2018

Een goede sportbeha is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je comfortabel kunt sporten. De beha moet je perfecte ondersteuning bieden. Daarnaast wordt schuren voorkomen. Vier dames hebben de nieuwste Odlo Ceramicool sportbeha’s getest.

Annemerel (@annemerelcom): Hardloopmotivator en schrijfster van "Ik heb geen zin". (MAAT XS) Lees review.

Delphine (@lieverfit_delphine): Sportfysio in opleiding en fanatieke hardloopster. (MAAT S) Lees review.

Fannetiek (@fannetiek): Nutrionist en schrijfster van "Fit & Fabulous" (MAAT M) Lees review.

 Elise: Verloskundige en recreatieve hardloopster. (MAAT L) Lees review.

 

Annemerel

Ik ben al jaren groot fan van de thermoshirts uit de Blackcomb collectie van Odlo. Het geweven materiaal zit niet alleen ontzettend lekker onder mijn ski-jas, ook tijdens ijskoude hardlooptrainingen houdt het me warm en heb ik nog steeds genoeg bewegingsvrijheid. Deze zomer maakte ik kennis met de naadloze sportbeha’s uit de collectie. Ik had niet verwacht dat een sportbeha zo comfortabel zou kunnen zitten en tegelijkertijd nog zoveel support zou kunnen geven. En ook niet geheel onbelangrijk: ze staan – al zeg ik het zelf – erg mooi. Maar het aller, allerbelangrijkste: ik krijg geen schaafwonden van de beha’s. Iets waar ik heel snel – zeker met warm zomerweer – last van heb.

Nieuw in de collectie van Odlo is de naadloze sportbeha HIGH. Deze zit net zo comfortabel als de beha uit de Blackcomb-collectie, maar deze geeft net iets meer support. De geïntegreerde gebreide spiraaltechnologie zorgt voor extra ondersteuning, evenals de naadloze functionele zones met ribstructuur aan de zijkanten van de beha. Op de rug zit een verstelbare haaksluiting zodat je de sportbeha nog naadlozer op jouw lichaam kan laten aansluiten.

Ik draag de sportbeha graag in combinatie met de Blackcomb Light top met korte mouwen (of als singlet). Het shirt zit – net als de rest van de collectie – ontzettend comfortabel en zorgt voor optimale bewegingsvrijheid. Het shirt is gemaakt van elastisch materiaal dat snel droogt en de Effect by Odlo technologie zorgt er zelfs voor dat ik me langer fris voel, dit werkt namelijk als een permanente anti-geurbehandeling. Stiekem draag ik dit shirtje vaak twee keer zonder te wassen, dat is heel fijn als je twaalf keer per week een training doet en je wasmachine toch al (sportwas)overuren draait.

 

Fannetiek  

Als ex-wedstrijdatlete en still-going-strong-fitgirl van het eerste uur weet ik als geen ander hoe belangrijk sportkleding is. Het moet er niet alleen awesome uitzien maar - en misschien wel belangrijker - het moet ook vooral goed zitten. En blijven zitten!

Tijdens een heftige workout, een flinke run of een stevige HIIT-training wil je niet dat je sportkleding schuurt, trekt of omhoog kruipt.
Ik testte daarom met veel plezier de Ceramicool Seamless Sportbeha van Odlo, als ook het Performance Light thermoshirt.

De sportbeha is direct mijn ultieme favoriet. Het (naadloze) racermodel draagt als een tweede huid en de ademende stof zorgde er voor dat ik fris bleef, hoe zwaar mijn workout ook was. Heerlijk dat ik gewoon kan ademen in deze sportbeha, m'n cupmaat niet geheel verdwijnt en kan knallen in de gym!

Het nauwelijks iets wegende thermoshirt is ook een top 3 plaats waardig. Ideaal om het hele jaar door te gebruiken trouwens, welke workout je ook doet. Het heeft een strakke pasvorm maar je voelt amper dat je wat draagt dankzij het elastische, lichtgewicht materiaal. De fit is super en het ziet er ook nog eens gewoon heel tof uit. Ik ben fan!'

 

Delphine 

Wanneer je borsten ook blij zijn om te rennen.

Vroeger rende en sportte ik gewoon in mijn normale beha onder een sportshirt. Naast het feit dat ik het eigenlijk heel vies vind om in je normale beha te sporten door al het zweet wat je loslaat, was ik er niet van op de hoogte dat het dragen van geen sportbeha tijdens het sporten ook helemaal niet goed is voor je borsten. Ook heb ik nooit echt nagedacht wat een goede sportbeha tijdens het sporten, met name hardlopen, nou eigenlijk betekent… en de kans is groot dat jij je daar ook nooit echt in hebt verdiept. Daarom ga ik er wat dieper op in.

De Odlo Seamless High Sportbra heb ik van Runnersworld mogen testen tijdens het hardlopen. Als eerst wil ik zeggen dat deze sportbeha als gegoten zit. Het zit super comfortabel, en al helemaal tijdens het sporten. Op zich al een heel goede reden voor het aanschaffen van een sportbeha.

Ook heb ik begrepen, én kan ik begrijpen, dat sporten met een grotere borstomvang best hinderlijk kan zijn en dat vrouwen met die reden zelfs liever niet sporten. Dat is natuurlijk super zonde en helemaal nergens voor nodig. Het kost misschien wat meer om een goede sportbeha aan te schaffen, maar uiteindelijk draait het om het resultaat. Een sportbeha zoals deze Seamless High Sportbeha van Odlo is er namelijk ook in iedere maat.

Wat prettig is aan de sportbeha van Odlo is de sluiting. Wat ik vaak heb bij een sportbeha is dat je zo een bra op de meest onmogelijke manier over je hoofd moet krijgen, je kent het wel. De compressie die ze geven is juist fijn, maar maakt het aan- of uittrekken al een hele workout op zich. De sportbeha van Odlo heeft dus een heel handige sluiting aan de achterkant zitten. Deze sluiting maakt het aan- en uittrekken al een stuk aangenamer. Ook is het een sluiting die je kan verstellen, voor wanneer je de beha onder je borsten bijvoorbeeld te strak vindt zitten. Zo biedt de sportbeha voor iedereen de perfecte pasvorm.

De sportbeha zit tijdens het rennen lekker en comfortabel. De beha geeft een soort compressie waardoor de boezem lekker plat worden gedrukt, én dus tijdens het hobbelen goed op hun plek blijven. Een verkeerde of geen sportbeha tijdens het sporten kan namelijk schade creëren aan het bindweefsel in je borst wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je borsten gaan hangen. En dat is het laatste wat we willen hebben!

Ook niet onbelangrijk is dat de Odlo Seamless High Sportbeha er ook goed uit ziet. Niet dat de looks van een sportbeha per se uitmaakt. Maar ja, we blijven vrouwen, dus dat is altijd mooi meegenomen. 

Voor de juiste maat voor deze Odlo Seamless High Sportbeha adviseer ik je naar de dichtstbijzijnde Runnersworld winkel te gaan. Met hun kennis en advies scoor jij een Odlo Sportbeha perfect voor jou!

Mijn borsten zijn in ieder geval blij, hopelijk die van jou binnenkort ook!

 

Elise 

Ik ben verloskundige en werk daardoor onregelmatige en soms hectische dagen. Ik houd ervan om koffie te drinken, te reizen naar plekken waar ik nog nooit geweest ben en uit eten te gaan. Om balans te houden tussen werk, lekkere dingen eten (en drinken) en een gezonde levensstijl ga ik graag sporten. Sporten maakt mijn hoofd weer leeg en geeft nieuwe energie. Ik dans twee keer per week en ga minstens een keer per week naar het bos om hard te lopen. De geur van de bomen en geluiden van de natuur vind ik heerlijk tijdens het rennen. Zo nu en dan ga ik samen met een vriendin naar de trimbaan, daar kunnen we het lopen combineren met oefeningen en het is ook nog eens gezellig!
Een goede sportbeha in mijn maat vinden was vaak lastig. Als ik er dan een gevonden had, versleet ik deze tot alle rek eruit was. Dan gaf de beha niet meer de juiste ondersteuning met pijnlijke borsten en ongemakken tot gevolg. Hiervan heb ik geleerd dat een goede sportbeha van belang is voor optimaal sportplezier en het belangrijk is hierin te investeren. Ik ben dan ook erg blij met de maten van Odlo en hun aandacht hiervoor.

Allereerst ben ik fan van de kleur! Eens wat anders dan zwart/wit of huidskleur, de kleuren die je toch vaak vindt bij grotere maten. In de sportbeha zit veel stretch wat zorgt voor een juiste pasvorm. Toch blijft hij door de vorm stevig en zorgt voor de ondersteuning die je nodig hebt tijdens het sporten. De beha-sluiting met drie verschillende standen zorgt voor aansluiting en stevigheid. Ook kun je de sportbeha hierdoor makkelijk over je hoofd uittrekken.

Het sportondergoed zit lekker en voelt als een tweede huid. Doordat de stof luchtig is, maar het shirt wel lange mouwen heeft kun je het aan met verschillende soorten weersomstandigheden. De stof is na het wassen snel droog en zweet niet. Ideaal voor in je sportgarderobe.

 

 

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

4 reactie(s)

Reageer op deze blog

Runnersworld Nederland
Runnersworld Nederland

@mandy Heb je de laatste review ook gelezen? Anders kunnen we je altijd in de winkel helpen met sluitend advies.

Mandy
Mandy

Als ik naar de foto's van de test dames kijk dan hebben die allemaal een redelijk kleine cupmaat hoe zit het met dames met een vollere cup... want die zie ik hier niet

Runnersworld Nederland
Runnersworld Nederland

@Yvonne XS: Cup A-F 70 S: Cup A-F 75 M: Cup A-F 80 L: Cup A-F 85 XL: Cup A-F 90

Yvonne
Yvonne

Hoe is de vertaling naar de BH en cupmaten?

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies