Naar het overzicht

Review: New Balance 880v9 en 890v7 hardloopschoenen

Runnersworld Nederland
dinsdag 23 april 2019

Kristianne en Iris van Runnersworld Hoogeveen hebben de nieuwe 880v9 en 890v7 hardloopschoenen van New Balance getest.

Kristianne: “Hoi, mijn naam is Kristianne en je kunt mij overdag vinden bij Runnersworld Hoogeveen. ’s Ochtends en ’s avonds ben ik vaak aan het trainen of aan het coachen bij CrossFit RFL. Daarnaast ren ik vaak rond op de atletiekbaan en in het weekend ga ik graag uit eten! Voeding is namelijk heel belangrijk voor je herstel.

De afgelopen 10 jaar heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het volgen en geven van groepslessen in de sportschool. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar CrossFit en ook ervaar ik sinds 1,5 jaar ook de ‘Runners High’. De combinatie van kracht- en duursport is voor mij perfect om elke dag fitter te worden en om mijn grenzen te blijven verleggen. Ik gebruik mijn kennis en ervaring graag om klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren en zo mee te helpen om hun doelen te behalen!”

Iris: “Hoi, ik ben Iris. Ik zit in het tweede jaar van de HBO-opleiding Sportkunde in Arnhem. Daar woon ik ook met mijn twee trainingsmaatjes en train ik doordeweeks met heel veel plezier op Papendal bij Loopland Gelderland onder leiding van Honore Hoedt. Mijn duurlopen werk ik af in het bos of op de heide terwijl ik heel wat hoogtemeters meepak. Mijn favoriete training is de ‘sunday longrunday’ omdat je lekker lang en rustig aan het lopen bent! In het weekend kom ik thuis bij mijn ouders en zusje om op vrijdagavond en zaterdag te werken bij Runnersworld Hoogeveen. Ik vind het erg leuk om mijn ervaringen te delen met de klanten en het juiste advies mee te geven op weg naar hun doel!”

New Balance 880v9 hardloopschoenen

Kristianne: “Ik heb inmiddels een aardige verzameling hardloopschoenen en de 880V9 verdient zeker een goede plek in mijn schoenenkast (‘ ja, die heb ik ‘ ). Deze schoen heeft alle kenmerken die je van een goede hardloopschoen verwacht : een mooie frisse kleur met een zachte demping, fijn ademend bovenwerk en een prettige omsluiting om mijn hak. Bovendien valt deze stabiele neutrale hardloopschoen direct perfect om mijn voeten. Ik heb een hoge wreef maar de 880V9 sluit ook bovenop mijn voeten prettig aan waardoor ik geen beknellend gevoel ervaar.

De 10mm drop zorgt ervoor dat ik mijn voeten soepel afwikkel en na wat rondes op de baan besluit ik het tempo wat te verhogen. Wow, deze hardloopschoen voelt ook op hogere snelheid heel fijn aan. Met voldoende grip kan ik mij goed afzetten en de 880V9 voelt verassend licht aan! Deze New Balance 880v9 hardloopschoen ga ik zeker dragen om mijn PR op de 5km te verbeteren.

De 880V9 is een echte aanrader voor de hardloper die zijn trainingen graag afwisselt. Van interval trainingen op de baan, wedstrijden over de weg tot duurlopen in het bos. Met de mooie 880V9 ben je met één schoen klaar en houd je bijvoorbeeld op vakantie meer ruimte over in je koffer voor extra kleding!

Ik help je graag bij Runnersworld Hoogeveen maar ook bij alle andere Runnersworld vestigingen vind je de nieuwe New Balance 880v9 hardloopschoenen!

New Balance 890v7 hardloopschoenen

Ik deed mijn tempotrainingen altijd op de New Balance 890v6. De vernieuwde 890v7 is lichter geworden en het bovenwerk sluit mooier aan om de voet. Dit is exact wat ik nodig heb met een relatief smalle voet. Omdat het bovenwerk aanvoelt als een sok ervaar je geen wrijving en veel ademend vermogen.

Door de Revlite-tussenzool heb je de demping die nodig is tijdens een training. Voor een lange duurloop gebruik ik een schoen metnog wat meer demping (bijvoorbeeld de New Balance 880V9 of 1080v9). De New Balance 890V7 is ideaal voor het lopen van snelle tempo’s en voor baantrainingen. Omdat de schoen lichter is geworden vind ik de 890v7 ook een perfecte hardloopschoen voor wedstrijden. Wedstrijdschoenen zijn over het algemeen erg licht en hebben weinig demping. Ik vind het prettig wanneer je nog een beetje demping hebt in een schoen, vooral als je een wedstrijd loopt van 10km of langer. Omdat de New Balance 890V7 lichter is geworden zal ik de schoen ook zeker aanraden als (langere) wedstrijdschoen.

Daarnaast is het design van de schoen absoluut een extra pluspunt! De lichte kleuren zijn super leuk voor de zomer. Het oog wil namelijk ook wat ;).

Ik vind deze hardloopschoen heerlijk zitten en de pasvorm is perfect! De New Balance 890V7 is een absolute must-have voor lopers die naast hun duurlopen ook regelmatig een tempotraining afleggen. Ren dus snel naar de Runnersworld bij jou in de buurt en ren nog sneller terug met de New Balance 890V7 hardloopschoenen aan je voeten!

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

0 reactie(s)

Reageer op deze blog

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies