Naar het overzicht

Review: Brooks Adrenaline GTS 19

Marcel
donderdag 13 december 2018

Mijn naam is Marcel en ik ben fulltime bezig met hardlopen. Ik werk parttime bij Runnersworld Rotterdam Centrum. Daarnaast ben ik looptrainer voor beginnende hardlopers en voor een groep kinderen met een beperking. Ook maak ik hardloopschema’s volledig gericht op de persoonlijke doelen en afstanden van mijn lopers. Ik heb zelf meer dan 50 marathons gelopen tussen de 2:43 en 3:00. Ook loop ik graag op de baan en vind ik het fijn om mee te doen aan crosswedstrijden.

De Adrenaline GTS 19 hardloopschoenen van Brooks zijn super schoenen voor lopers die net wat meer steun nodig hebben. Deze populaire anti-pronatie schoen is geschikt voor zowel lange als korte loopjes, voor trainingen en wedstrijden.

De Progressive Diagonal Rollbar, het anti-pronatieblokje dat voor de correctie zorgt, is voor de Adrenaline GTS 19 verbeterd en heet nu het GuideRails Holistic Support Systeem. Waar het Rollbar Systeem continue aanwezig was, corrigeert het GuideRail Systeem alleen wanneer dat nodig is. Je ziet het correctieblokje niet meer zitten en je merkt dat de schoen veel meer zijn eigen weg voorwaarts kiest. Je wordt alleen gecorrigeerd wanneer dat echt nodig is. De Adrenaline GTS 19 is net wat zachter tijdens de landing omdat de Crash Pad van de 18 is vervangen door het DNA Loft Crash Pad. Wel is de schoen door de nieuwe verbeterde eigenschappen iets zwaarder geworden. De drop van deze schoen is overigens onveranderd gebleven: 12 mm.


Conclusie:
Nu je het anti-pronatieblokje in de Brooks Adrenaline GTS 19 niet meer ziet, denk ik dat het een goede schoen voor zowel neutrale als anti-pronerende lopers zou kunnen zijn. Zelf vind ik dit een heerlijke schoen! Je merkt ook dat de pasvorm nóg beter is geworden door het vernieuwde en comfortabele bovenwerk.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe Brooks Adrenaline GTS 19 voor heren of dames? Ik help je graag bij Runnersworld Rotterdam Centrum. Je kunt natuurlijk ook naar één van de andere Runnersworld vestigingen gaan voor het juiste advies van één van mijn collega’s.

Marcel

Mijn naam is Marcel en ik ben fulltime bezig met hardlopen. Ik werk parttime bij Runnersworld Rotterdam Centrum. Daarnaast ben ik looptrainer voor beginnende hardlopers en voor een groep kinderen met een beperking. Ik heb zelf meer dan 50 marathons gelopen tussen de 2:43 en 3:00.

5 reactie(s)

Reageer op deze blog

Desiree Kanters
Desiree Kanters

Dit zijn de fijnste sportschoenen ever. Je kunt binnen de Brooks serie kiezen tussen.. zo dit zit lekker.. of..ook top..of..deze zitten super. Heb er al jaren enorm veel plezier mee. Je betaalt wat, maar je krijgt ook wat!! Veel plezier ermee.

Lyda
Lyda

Ik heb een vraag. Ik ben op zoek naar nieuwe hardloopschoenen. Ik heb nu Brooks Cushion Support dames schoen. Is deze schoen er nog? Zo nee, wat is de opvolger?

k.vdpol@quicknet.nl
k.vdpol@quicknet.nl

Beste Marcel, ik heb gelopen op de GTS 18. Heerlijk. Ik weeg 95 kilo. Is de GTS 19 dan nog wel geschikt voor mij met mijn gewicht van 95 kilo? Dank alvast voor je reactie, mvg Kee van der Pol

Rob
Rob

Ik heb ze geprobeerd. Ik loop al jaren op dit model. Pasvorm is goed, maar het is met die nieuwe techniek net alsof je op een 'spekkie' loopt of op een kwal trapt. Gelukkig kon ik nog een GTS Andrenaline 18 krijgen dat zag er weer vertrouwd en stabiel uit bij loopanalyse.

Marjolein
Marjolein

Wat grappig om dit te lezen. Jij stond van de zomer bij ons op de camping en ik had al de indruk dat je een goede loper was

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies