Naar het overzicht

Hardlopen in de Cariben

Hallo,

Ik ben Kim Holling. Van 7 december tot 15 januari ben ik met een educatieve zeilreis de oceaan overgestoken. Van Tenerife naar Sint Maarten zeilend en lerend over het land en de zee, maakte ik ook mijn huiswerk aan boord. In de Cariben deden we landen aan als Barbados, St. Lucia, Dominica en Antigua. Het was echt een groot avontuur. Voor sponsorgeld klopte ik aan bij de winkel mijn vader, Runnersworld Dordrecht. Hij vertelde mij te sponsoren als ik in de Cariben zou gaan hardlopen. Eerst keek ik hem raar aan. Hardlopen in zo’n gebied? Kan ik dat eigenlijk wel? Ik zit al twaalf jaar op atletiek, maar een ervaren loper ben ik niet, en zeker niet in zo’n gebied. Maar ik hou wel van een uitdaging, dus ik besloot het te doen.

Tijdens de reis wachtte ik het perfecte moment af om te gaan. Deze vond ik 11 januari op het prachtige eiland Antigua. Samen met drie andere trainees ben ik vroeg opgestaan. Het is daar namelijk al heel vroeg heel warm. Toen wij om half 8 weggingen was het namelijk al 23 graden. Meteen merkte ik dat de kou mij beter ligt tijdens het hardlopen. Niet dat ik niet genoten heb, ik heb juist heel erg genoten. Er waren zoveel indrukken die op mij afkwamen. Het was gaaf om een eiland is op een andere manier te verkennen. Overal waren palmbomen, mensen, huisjes, gezelligheid. Voordat je het doorhad was je ineens drie kilometer verder. Ik merkte aan mijn lichaam dat ik niet veel verder meer kon. Het was heel erg warm. Het duurde ook niet lang voordat mijn hele lichaam bezweet was. Ik merkte ook goed dat mijn conditie achteruit gegaan was. Of dat kwam door het andere klimaat of doordat ik al vijf weken niet gesport had weet ik niet. Ik denk beide.

In totaal hebben we 3,6 kilometer gelopen. Het was niet veel, maar ik heb heel erg genoten van het landschap en het hardlopen zelf. Ik raad jullie ook zeker aan om te gaan hardlopen als je in zo’n gebied komt. Al zou ik wel veel water meenemen en goed eten van tevoren. Zeker als je een langere afstand wilt gaan lopen. Houd er ook rekening mee dat het een heel ander klimaat is dan je gewend bent. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan, het beste met zonsopgang. ’s Middags is het echt te warm en dat wil je jezelf niet aandoen. Maar het belangrijkste is dat ik erg genoten heb en dat ik zeker weet dat jullie dat ook zouden doen.
Het is echt een geweldige ervaring die ik graag aan jullie wil doorgeven!

Kim Holling, Masterskip trainee.

0 reactie(s)

Reageer op deze blog

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies