Naar het overzicht

Hardloopverhalen: het verhaal van Bas Stigter

Runnersworld Nederland
donderdag 14 november 2019

Wij van Runnersworld willen graag mensen helpen met het behalen van hun doel. Samen met Brooks zorgen wij ervoor dat je geïnspireerd raakt en dat je steeds beter kunt hardlopen. Lees hieronder het bijzondere verhaal van Bas Stigter.

‘’De deur uit en rennen maar’’: het hardloopverhaal van Bas Stigter

De afgelopen jaren heeft de rol van hardlopen in mijn leven een grote transitie ondergaan. Als zoon van een Nederlands Kampioen marathon is het hardlopen er van jongs af aan ingelepeld. Met het gegeven dat een deel van mijn DNA bestaat uit dat van mijn vader, is er wat talent voor het lopen. Op jonge leeftijd heb ik het lopen altijd als leuk ervaren, maar genoot voetbal mijn voorkeur. Hardlopen werd door een toenmalig trainer iets te serieus genomen voor mij en rond mijn 16e ben ik er mee gestopt. De kroeg vond ik interessanter, in combinatie met voetbal prima te doen. Later in mijn studententijd liep ik sporadisch een wedstrijd, wat inhield dat er een paar weekjes werd getraind om vervolgens een paar maanden rust te houden.

 

Bekijk de algemene voorwaarden van bovenstaande winactie.

Toen mijn studieperiode erop zat, waarin meer werd gefeest dan gestudeerd, ben ik direct fulltime gaan werken. Na een eerste baan waarin ik met tranen in mijn ogen naar het werk toeging, ben ik wat grondiger gaan nadenken welke kant het leven voor mij op zou moeten gaan. Ik leefde op z’n zachts gezegd vrij ongezond en deed weinig met de kansen die mij gegeven werden. Tijdens het studeren had ik een bijbaan bij Runnersworld Utrecht, waar ik altijd met veel plezier werkte. Er ontstond een mogelijkheid om samen met mijn vader en zijn vrouw een Runnersworld vestiging te starten in Amsterdam/Amstelveen en dat bleek voor mij een ommekeer in het leven.

Het continu in contact staan met hardlopers, het ondernemen & het voldoening halen uit elke dag, heeft een gevoel van positiviteit gegeven wat ik voorheen niet zo had ervaren. ‘Practice what you preach’ is bij ons het devies, dus ook besloten om mijn eigen hardloopcarrière wat leven in te blazen. Rustig opbouwen met schema’s van mijn vader en als doel gesteld om na meerdere halve marathons te gaan trainen voor een hele marathon. Intussen was het besef al gekomen dat hardlopen bij uitstek een sport voor mij is; de deur uit en rennen maar. Niet moeilijker maken dan het is. Maar bovenal een sport waarbij je op een hele mooie geleidelijke manier progressie kan boeken. Hoe tof is het om ergens voor te trainen en je doel te behalen? Het klinkt misschien wat zwaar, maar voor mij was het nieuw om veel moeite voor mezelf te doen. Om uit intrinsieke motivatie te putten in plaats van extrinsieke. 

Het gevoel wat ik heb mogen ervaren na mijn eerste marathon was ongekend. Een onwijs gevoel van trots viel over me heen. Tijdens het lopen kunnen er verschillende emoties de revue passeren, bij een marathon is dit extra het geval doordat er een moment komt dat je door de fysieke en mentale barrière heengaat. De gestelde doelen, op zowel zakelijk als sportief gebied, werden behaald en vervolgens ook weer wat scherper gesteld. Een ander mooi fenomeen van het lopen. Ongeacht je niveau, je kan altijd weer proberen een volgende stap te maken. Letterlijk. Ik probeer mezelf ook niet te vergelijken met andere lopers, er zullen altijd mensen die (veel) sneller lopen. Maar hoe mooi is het om jezelf weer naar een volgend niveau te krijgen. 

Hardlopen heeft mij in de afgelopen jaren een groei in zelfvertrouwen & eigenwaarde gegeven en doen inzien dat als je je ergens voor inzet, zich dit uitbetaald. Dit gedachtegoed pas ik nu standaard toe in het dagelijkse leven. Het hardlopen heeft mij op verschillende mooie locaties gebracht, heel erg gaaf om al hardlopend nieuwe stukjes wereld te ontdekken. Met hardlopen creëer je verhalen, waarbij geen verhaal hetzelfde is. De verhalen die klanten met ons delen in de winkel zijn erg waardevol en het is prachtig om op die manier connectie te maken met mensen. 

Waar ik er vroeger niet aan moest denken dat de hardloopsport zo een prominent deel van mijn leven zou innemen, is het inmiddels toch de dikke rode draad in mijn leven geworden. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, al voelt het eerder andersom. Het beginnen van de winkel was voor mij een mooie kans om te laten zien wat ik kan op maatschappelijk vlak. Dat ik het lopen daardoor een stukje serieuzer ben gaan oppakken was is in eerste instantie een mooie bijkomstigheid. Inmiddels ben ik erg trots dat ik recent 2:24:59 heb mogen lopen in de Amsterdam Marathon en daarmee 8e Nederlander was tijdens het Nederlands Kampioenschap. De komende jaren blijven we vrolijk veel km’s maken en gaan we zien wat voor moois er op het pad gaat komen. Eén ding staat voor mij vast, hardlopen heeft mij veel geluk gebracht in verschillende facetten van het leven. Zelfs mijn partner heb ik aan het hardlopen te danken, prachtig toch!

Een nieuw hardloopverhaal start met nieuwe schoenen

Runnersworld is een samenwerking aangegaan met Brooks om mensen hun hardloopverhaal te laten delen. Runnersworld en Brooks hebben gezamenlijke belangen en in het kader van de nieuwe Brooks Levitate 3 hardloopschoenen, willen wij hardlopers inspireren en steeds beter laten lopen. Hardlopen maakt gelukkig en brengt verhalen met zich mee. Ben jij klaar voor een nieuw verhaal? De nieuwe Brooks Levitate 3 zijn uit! Check ze in de winkel of online.

De nieuwe Brooks Levitate 3 helpt jou met het verbeteren van jouw prestaties. Bekijk hier ons assortiment; een nieuw hardloopverhaal start met nieuwe schoenen.

Om deel te nemen aan deze actie vragen we je een aantal persoonsgegevens. Runnersworld vindt het erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met die gegevens.

Voor meer informatie over de wijze waarop wij conform AVG met jouw persoonsgegevens omgaan verwijzen we je naar onze privacy policy: www.runnersworld.nl/privacy-policy.

Bekijk de algemene voorwaarden van deze actie.

 

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

2 reactie(s)

Reageer op deze blog

Paul Vos
Paul Vos

Runnersworld is een geweldige zaak."Hardlopen is leuk", is het motto. Ik zelf heb het eea aan lichaamlijke beperkingen wat hardlopen betreft. Ik ben hier altijd erg serieus genomen, heb fantastische schoenen aangemeten gekregen, en krijg een erg goede begeleiding van Ellen (vrouw van Aart Stigter). Al met al een hebben deze mensen mij aan het "hardlopen" gekregen, en heb ik door deze mensen er plezier gekregen om mij conditie goed op pijl te krijgen, en te houden. Dank jullie wel! "Runnersworld een zaak waar je niet aan voorbij mag lopen!"

Bianca Vermeulen
Bianca Vermeulen

Beste Bas, Wat een mooi levensverhaal van jou! Deels hebben wij raakvlakken in ons levensverhaal, zoals uitgaan bij het studeren is belangrijker dan sporten en dat hardlopen je veel zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld geeft. Veel herkenbare dingen. Alleen ben ik geen dochter van een kampioen

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies