Naar het overzicht

Girls Love 2 Run: Mag het een laagje meer zijn?

Runnersworld Nederland
donderdag 07 december 2017

Wat een ontzettend, om het maar poëtisch te zeggen, graf weer. Na een jaar op wereldreis was ik even vergeten hoe zuur het weer hier in Nederland kan zijn. Als ik naar buiten stap, wil ik 3 van de 4 keer terug naar binnen rennen en mezelf verstoppen onder mijn dekbed. Zelfs de term sweater weather en herfsstorm thee kunnen mij niet meer vrolijk maken. Ik hoor in team ‘koud-maakt-mij-niet-uit-maar-die-regen-en- wind-die-haat-ik-echt.’ Dat is momenteel een zeer chagrijnig team kan ik je vertellen. Gebaseerd op het aantal mensen wat om mij heen iedere 2 seconden snot terug hun neus in snuift, ben ik niet de enige die last heeft van dit weer.

Ondanks het weer stap ik zo’n 3 keer per week naar buiten om een rondje te gaan hardlopen. Eenmaal buiten herhaal ik mijn mantra: ‘Ik ben niet van suiker’. Mijn haar denkt daar toch heel anders over en heeft een nieuw niveau van krul en vooral pluis bereikt. Ik pak het pluis bij elkaar en doe er een elastiekje omheen.

Ik wacht op het signaal van mijn sporthorloge, want een run niet getrackt is een run niet gelopen. Hij lijkt weinig te vinden. Ik begin de kou te voelen. Met mijn pols in de lucht en knetterharde tepels loop ik naar de hoek van de straat. Niets. Dan niet. Ik begin te rennen.

Koud. Nog steeds koud. Wind. Regen. Irritant. Ik bedenk mij dat ik eigenlijk maar twee shirts heb voor dit soort weer. Een paarse voor de wat meer gedurfde dag, en een zwarte voor de rest van de dagen. Best karig voor iemand die wekelijks buiten hardloopt en dan te bedenken dat mijn kast wel helemaal vol ligt met onzinnige minuscule sporttops. Er moet dus een goede wintertop bij. Of twee.

Voordelen van schrijven bij Girls Love 2 Run? Inside information. Francien, weet jij misschien nog een goede wintertop? Of ik de Odlo Evolution Blackcomb Warm collectie al ken? Nope. Die werken dus met lagen, als je pepernoot speklaag je niet meer tegen de kou kan beschermen. En die lagen ademen ook nog eens als ik daar moeite mee krijg, drogen snel en beschermen mij tegen dat, is ‘ie weer, graf weer. Aha. Oké. Ik zeg alle lagen verzamelen! Mijn haar is niet meer te redden, maar ik denk dat mijn tepels Odlo eeuwig dankbaar gaan zijn dat ze er weer warmpjes bijzitten de komende runs.

_______

Marloes wie?!
Marloes Berghege is schrijfster (voor &C en voorheen Girls Love 2 Run) en loopt hard. Niet heel hard, maar ze loopt wel. Marathons zelfs en dat kan ze zelf ook nog steeds niet geloven. Verder is Marloes bekend (bij cafetaria Toetje), een absolute lees nerd, doet ze allang niet meer waar ze voor gestudeerd heeft, draait ze graag Hazes en niet eens stiekem, wordt ze kriebelig van lange nagels en is ze getrouwd met een sport gekkie.

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

0 reactie(s)

Reageer op deze blog

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies