Naar het overzicht

Girls Love 2 Run: Look pro, go slow

Runnersworld Nederland
donderdag 11 januari 2018

Marloes: Na een mentale hardloop-dip waar maar geen einde aan leek te komen, heb ik mijn hardloop-mojo terug.

Ik geniet weer van mijn rondjes. En dat heeft echt niets te maken met het begin van een nieuw jaar. Januari is en blijft nog altijd een grote &*^maand met zijn kou en vooral zijn regen. Dat minus de kerstgezelligheid, maar wel met het opgezette gevoel waar Kerst en Oud en Nieuw je mee achterlaten, maakt het niet bepaald mijn favoriete maand. Januari maakt me eerder knorrig dan dat het motiveert.

Anyways, het was dus niet het gevoel van een nieuwe start dat gezorgd heeft voor hervonden hardloop-zin. Nee, het was het thermoshirt. Van Odlo (no spon. Was het maar spon. Dan had ik er niet maar 1). Ik kreeg hem dus al in #DOcember van Francien & Joyce. Als ik hem aandoe verander ik in een klap in de gestroomlijndere versie van mezelf en dat doet wonderen voor mijn prestaties. Ik glij over de dijken als een mes door boter en ik loop ieder hardlooprondje alsof ik een wedstrijd loop. Met mijn blik op oneindig blaas ik iedere vijf seconden hard uit door mijn mond, want nee mensen, dit is namelijk niet makkelijk. Dit is hardlopen, niet joggen, en dat is een lifestyle. Kijk maar eens even hoe de baas dat doet.

De realiteit is natuurlijk keihard ‘look pro, go slow’. Dat weet ik ook wel. En ik ben mij er ook van bewust dat zelfs dat pro-e er behoorlijk van af is als ik terug kom van mijn rondje rennen en mijn shirt lichtelijke is opgekropen, maar dat is geen probleem. De Nederlandse winter is zuur, maar helaas niet zuur genoeg voor mijn nieuwe shirt en ik. Met mega sauna-vibes tot gevolg, maar het is niet voor niets thermo onderGOED.

Maar het maakt mij allemaal niet uit. Ik en mijn Blackcomb shirt zijn blij. Wat een nieuw doel niet lukte, is het shirt wel gelukt: ik heb weer zin om te rennen. Doet ‘ie toch goed. Shirtje, mocht je dit lezen: bedankt. Aankomend weekend doen we de halve marathon van Egmond, dat beloof ik.

Ps. Wil je er nou ook zo over gemotiveerd en blij bijlopen? Dat is mooi, want Francien en Joyce mogen er tijdens #JANUarIK nog weer een tweetal weggeven. Gewoon even minimaal 8 (van de 15) workouts wegtikken, van slaapkamerworkouts tot aan skiën. Het kan ze niet gek genoeg zijn, zolang je maar in beweging komt! Je hebt tot 18 #JANUarIK om die eerste 8 dus te volbrengen. 

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

0 reactie(s)

Reageer op deze blog

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies