Naar het overzicht

Fit With Marit: Marathonpraat, nog 7 weken

Runnersworld Nederland
maandag 18 september 2017

Waaaaah, de tijd vliegt! Over precies 7 weken is het al zover: de New York Marathon! Tijd voor een update.

In de afgelopen week is er veel gebeurd, maar helaas zijn de hardloopschoenen veel te weinig aangetrokken. Niet omdat ik niet wilde, maar omdat het niet kon. Mijn knie begint na een paar kilometer te zeuren, dus qua hardlopen heb ik de rem er even opgezet. Eerst moet de pijn weg, dan kan ik het weer rustig opbouwen. Morgen heb ik een afspraak bij de fysio, dus ik ben erg benieuwd wat zij zeggen.Wel heb ik vorig weekend mijn officiële schema voor de marathon ontvangen. Een schema met het liefst vier hardlooptrainingen per week, maar als het niet lukt drie.
– een lange duurloop in een lage hartslagzone, opbouwend naar een duurloop van 32 kilometer
– een intervaltraining in een hogere zone, denk hierbij aan tempoloopjes van een aantal minuten, afgewisseld met dribbelen
– een duurloop van zo’n 60, 70 of 80 minuten
– en als het lukt nog een vierde training: een BB (Before Breakfast) run of een progressieve duurloop van 40 minuten

Ook heb ik, naar aanleiding van de loopanalyse vorige week, mijn schoenen ontvangen waar ik hoogst waarschijnlijk de marathon op ga lopen. Het zijn schoenen van New Balance en het zijn ‘neutrale’ hardloopschoenen, maar wel met extra demping, wat ik dus kan gebruiken tijdens lange afstanden.Die lange afstanden (en dus het schema) moeten dus nog even op zich wachten, eerst zonder pijn lopen en rustig opbouwen. Maar dit betekent gelukkig niet dat ik stilzit. Woensdag en donderdag was ik samen met Fitbit op Mallorcaen hier hebben we verschillende workouts gedaan.
Ook ben ik dit weekend naar de sportschool geweest voor wat kracht oefeningen voor de benen en oefeningen om mijn core te versterken. Welke oefeningen ik dan zoal doe, laat ik je in deze blog zien.Maaaaaar om even af te sluiten met iets HEUL TOFS… “Kom jezelf tegen” is de nieuwe campagne van Runnersworld die afgelopen week online is gegaan (check ook het filmpje hieronder!). En daar ben ik onder andere het gezicht van, heel cool! Hoe toepasselijk ook, want eerlijk is eerlijk, ik kom mezelf op dit moment ontzettend tegen… ik wil zó graag kilometers maken, maar ik móét rustig aan doen. Maar hoe kun je rustig aan doen als je over 7 weken 42 kilometer en 195 meter moet lopen?! Een grote uitdaging op zowel mentaal als fysiek vlak. Dus ja, ik kom mezelf op dit gebied tegen, maar ik (en jij!) kom mezelf ook de komende weken tegen in verschillende etalages van de Runnersworld stores! Dus als JIJ mij tegenkomt, vergeet vooral geen selfie van ‘ons’ te maken en met mij te delen, vind ik leuk!

Volgende week zondag een nieuwe update en dan ga ik je meer vertellen over hoe ik het doe en ga doen met voeding.

Klik hier voor de volgende blog in de serie.

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

1 reactie(s)

Reageer op deze blog

Irene Noordeman
Irene Noordeman

Heel veel succes. Ik zit nog steeds net als jij in een onzeker vooruitzicht naar de marathon new york toe. Nu weer een blessure in mijn kuit en lichte griep voel ik in mijn lijf. pff. de lange afstand kan ik idd ook nog niet trainen maar wel sportschool en kort runnetjes. Leuk je te volgen .We gaan er voor.

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies