Naar het overzicht

Fit with Marit: Marathonpraat, nog 4 weken

Runnersworld Nederland
maandag 09 oktober 2017

Oke oke, eerlijk? Ik begin ‘m een beetje te knijpen. Over precies 4 weken ren ik mijn eerste marathon: 42,2 kilometer. Tot nu toe is 22 kilometer de langste afstand die ik heb gelopen. 20 kilometer(!!!) minder dan het uiteindelijke doel…  Help?

Volgens mijn schema zou ik vanaf volgende week weer wat af mogen bouwen, taperen noemen ze dat. Minder kilometers, meer rust, zodat je lichaam goed herstelt, energie spaart en je het helemaal oplaadt voor dé run.
Dat is er helaas voor mij niet bij. M’n knie gooide roet in het eten, of nouja schema. M’n schema hou ik al lang niet meer aan, wat betekent dat m’n langste afstand op dit moment niet 32 kilometer is, maar 22. Een verschil van 10 kilometer en een verschil van 20 kilometer(!!!) met het uiteindelijke doel. En dat zorgt er bij mij wel een beetje voor dat ik er wat minder vertrouwen in heb. M’n lichaam heeft me nog niet het vertrouwen gegeven dat het het kan, een marathon lopen. Mentaal voel ik me sterk. Een #komjezelftegen moment? Echt wel! En das misschien even klote, maar ik ben van mening dat je met je mentaal sterk voelen, al heel ver komt. En begrijp me niet verkeerd: ik geniet nog steeds ontzettend van de ‘road to’, zie het allemaal positief in en ga die marathon ga ik zeker te weten rennen! Een toptijd rennen heb ik allang losgelaten, ik ga voor uitrennen en genieten!

De afgelopen week liep ik hard in Beekbergen, Milaan en Nice. En die trainingen gingen goed! In Nice heb ik zelfs een lange duurloop van 20 kilometer gedaan. De boulevard heen en terug: palmbomen, zon, zee en heel veel andere renners. Genieten! Na 10 kilometer kreeg ik weer de bekende pijn in m’n knie, maar inmiddels weet ik dat ‘ie komt en het wordt niet erger met de kilometer. Ik ben dus gewoon door gaan lopen en dit voelde eigenlijk niet verkeerd. Ik ga nog steeds naar de fysio en probeer elke dag wat oefeningen te doen, te rekken, strekken en als het even lukt, loopscholing.

Vandaag ren ik ‘gewoon’ weer in Groningen. Nouja niet heel gewoon, ik doe namelijk mee aan het grote Groningse event: de 4 mijl (6,4 kilometer). Morgen naar de fysio en een dagje rust (bijkomen van de vakantie ;)) en dan staat voor dinsdag een duurloop van 25 kilometer op de planning!
Ook ga ik deze week weer langs Runnersworld en gaan we het hebben over loopscholing, zodat ik jullie daar volgende week wat over kan vertellen. Dit is namelijk een belangrijk aspect in een warming up.

Okido, ik sluit de laptop af, op naar de start van de 4 mijl!
En ik ben wel benieuwd: hoe ‘kom jij jezelf tegen’? In bijvoorbeeld trainingen of in je voorbereiding voor een run? En in hoeverre ga je dan door?

Fijne zondag!

Runnersworld Nederland

Of je nu net begint, of op professioneel niveau meeloopt, Runnersworld is dé winkel voor elke hardloper. De winkeleigenaren zijn zelf allemaal fanatieke hardlopers en of looptrainer en weten dan ook als geen ander hoe een hardloper beweegt.

0 reactie(s)

Reageer op deze blog

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies Doorgaan zonder cookies