Naar het overzicht

Ontbijttip: Breakfast cake

Hakim Najib
vrijdag 23 september 2016

De wekker gaat.. tijd om uit bed te komen en te gaan ontbijten! Dat vind ik toch echt wel het lekkerste eten op de hele dag. Oke, op toetjes na dan. Ik was eerst hooked aan bananencake, maar ik heb geleerd dat het eten van banaan helemaal niet zo gezond is. Dat komt doordat er erg veel suikers in zitten, waardoor je energie niveau heel snel daalt. Net als met een suikerbom-snack, alleen iets minder duidelijk te merken. Ja het is fruit, en ja er zitten voedingsstoffen in, maar de verhouding tussen voedingsstoffen-suiker is veel slechter dan bijvoorbeeld ananas, mango of blauwe bessen. Op een dag at ik gerust 3 bananen weg, dus het was tijd om een recept te bedenken zodat ik makkelijk (onderweg) kan ontbijten zonder die bananen. Dat werd het breakfast cake recept. Ik maak het nu bijna elke week wel. Op zondag bakken, en dan van maandag tm donderdag twee dikke plakken onderweg naar het werk opsnoepen. Bonus: het is ook een perfecte snack om in te vriezen zodat je af en toe een plakje uit de vriezer kan halen.

Het recept voor breakfast cake bestaat uit:

  • 250gr speltmeel 100gr havermout 
  • 140ml amandelmelk (of water, kan ook) 
  • 4 eieren 
  • 2 theelepels kaneel 
  • 2 theelepels 
  • bakpoeder 
  • 250gr blauwe bessen (voedingsstoffen + zoet-maker! Geen fan? 30ml biologische honing doet ook zijn werk om het wat zoeter te maken) 

Vervolgens moet je de volgende stappen nemen: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Kluts de eieren in een grote kom. Meng het meel, de havermout en de melk door de eieren. 
  • Voeg de kaneel, het bakpoeder en de honing/blauwe bessen toe, en roer alles goed door elkaar. 
  • Zet de breakfast cake voor 75 minuten in de oven. 
  • Laat de cake daarna een half uur afkoelen. 

Breakfast is ready! Om meteen een plakje van weg te kapen en/of een deel in te vriezen.

Hakim Najib

Eigenaar van Runnersworld Utrecht. Hakim heeft 18 jaar ervaring in de hardloopbranche. Naast enkele werkzaamheden in een andere filiaal is hij bijna dagelijks op de winkelvloer in Utrecht te vinden. Hardlopen is hem met de paplepel ingegoten.........

1 reactie(s)

Reageer op deze blog

Michiel
Michiel

Dank je wel voor deze tip!

Deze website maakt gebruik van cookies

Om u een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Runnersworld gebruik van cookies door: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Hotjar, AddThis en vergelijkbare technieken, die door Runnersworld of derden worden geplaatst. Door op “Accepteer cookies” te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.
Meer informatie over deze cookies vindt u op onze cookieverklaring.

Accepteer cookies